Jag vill köpa ett bolag – hur gör jag?

Att köpa ett bolag är både en stor och spännande affär som kräver en hel del engagemang. På Bolagsplatsen utannonseras ett brett utbud av företag till salu inom olika branscher. Det finns många fördelar med att köpa ett företag och ta vid där säljaren avslutade istället för att börja från noll. På så vis kan man undgå den långa startsträcka och risk som annars förknippas med att starta ett bolag från grunden.

Vad för typ av bolag ska man köpa?

Det allra första man bör göra är att fundera igenom vad för typ av bolag man vill köpa och vilka kriterier som är viktiga (ort, lönsamhet, bransch, resultat, anställda etc). Tänka noga igenom varför du vill köpa ett företag, vilken strategi företaget ska ha och hur bolaget ska växa lönsamt. När du väl fått en bild av vad för bolag du vill köpa kommer det bli en betydligt enklare process.

Att köpa ett bolag är något som man inte gör många gånga i livet. Det är oftast en tidskrävande och omfattande process. Därför har vi på Bolagsplatsen sammanställt en genomgående guide kring vad du bör tänka på inför att ett företagsförvärv.

Kontakta oss för råd!

Vi kan hjälpa dig med en oberoende värdering, att hitta företagsmäklare eller sälja direkt på Bolagsplatsen.

KONTAKTA OSS
Kontakta oss för råd!

Vi kan hjälpa dig med en oberoende värdering, att hitta företagsmäklare eller sälja direkt på Bolagsplatsen.

KONTAKTA OSS

Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

  • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
  • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
  • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss
Berätta mer