Vi hjälper dig hitta rätt företagsmäklare

Med vår kostnadsfria tjänst guidar vi dig rätt. Fyll i dina uppgifter nedan för snabb kontakt, utan förpliktelser.

Vi hjälper dig med din försäljning!

 • Majoriteten av Sveriges ca 250 företagsmäklare är anslutna till Bolagsplatsen
 • Lämna dina uppgifter och bli kontaktad av en av våra rådgivare
 • Kostnadsfri genomgång av hur en försäljning går till och hur du ser till att få så högt pris som möjligt för ditt företag
 • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt hos oss
Johan Forsén, Skarpa

“Med hjälp av annonsering på Bolagsplatsen sålde vi ett bolag till en köpeskilling på över 30 miljoner kronor!”

Lisa Rosén

“Processen att sälja mitt företag på Bolagsplatsen var mycket enkel och smidig, allt var klart på 2 månader (från värdering till försäljning)! Hugo var extremt behjälplig, alltid enkel att nå med alla mina frågor och alltid trevlig. Jag kan verkligen rekommendera Bolagsplatsen!”

Jessica Lingonstierna

“Jag la ut min annons på Bolagsplatsen och fick snabbt många intressanta svar från hela landet. Inom loppet av 3 månader var affären helt klar då jag hittade en fantastisk delägare till mitt unika och spännande brand/e-handelsbolag. Mycket nöjd med resultatet!”

Vanliga frågor om företagsmäklare

 • Vad är en företagsmäklare?

  En företagsmäklare är en professionell rådgivare som hjälper ägare att sälja sina företag. De ansvarar för att värdera företaget, marknadsföra det till potentiella köpare och förhandla villkor. Företagsmäklare kan också hjälpa köpare att hitta företag som matchar deras investeringsmål.

 • Hur hittar jag rätt företagsmäklare?

  På Bolagsplatsen kan du jämföra olika företagsmäklare och deras erbjudanden kostnadsfritt, vilket hjälper dig att hitta den som bäst passar dina behov. Kontakta oss för att få personlig hjälp.

 • Vad kostar en företagsmäklare?

  Kostnaderna varierar beroende på företagets storlek och komplexitet. Vanligtvis betalar man en startavgift och en provision vid försäljning. Den fasta startavgiften ligger vanligtvis mellan 25 000 och 100 000 kronor, medan den rörliga kostnaden oftast är mellan 5 % och 10 % av försäljningsvärdet.

 • Vilka tjänster erbjuder en företagsmäklare?

  Tjänster kan inkludera värdering av företaget, marknadsföring till potentiella köpare, hantering av förhandlingar och stöd genom hela försäljningsprocessen.

 • Hur värderar man ett företag?

  Företagsvärdering baseras på faktorer som historisk prestation och utveckling, tillgångar, skulder, intäkter och framtida inkomstpotential, ofta genom metoder som diskonterade kassaflöden och jämförelse med liknande företag i samma bransch och storlek.

 • Vad är fördelarna med att använda en företagsmäklare?

  En företagsmäklare kan öka chansen till en framgångsrik försäljning genom att hitta rätt köpare, maximera försäljningspriset och hantera juridiska och administrativa detaljer. Vi förklarar gärna för- och nackdelar med olika sätt att sälja om du kontaktar oss

 • Hur lång tid tar det att sälja ett företag?

  Tiden kan variera beroende på marknadstrender och företagets attraktivitet. Processen kan ta allt från några månader till över ett år. Av de som säljer via Bolagsplatsen gör 50% det inom 6 månader.

 • Vad ingår i en företagsvärdering?

  En företagsvärdering inkluderar en analys av företagets finansiella rapporter, marknadsposition, och framtida tillväxtpotential. Vi kan hjälpa dig med en företagsvärdering om du kontaktar oss.

 • Vilka typer av företag kan säljas genom en företagsmäklare?

  De flesta typer av företag kan säljas genom en företagsmäklare, inklusive små och medelstora företag. Kontakta oss för att få hjälp med att hitta rätt mäklare.

 • Hur förbereder jag mitt företag för försäljning?

  Goda förberedelser innefattar att fastställa dina mål och motiveringar för försäljningen. Överväg om du kan jobba kvar en period efter försäljningen för en smidig övergång. Organisera bolagshandlingar, inklusive finansiella rapporter och avtal. Värdera företaget med hjälp av professionella experter för att fastställa ett realistiskt pris. Slutligen, utveckla en marknadsföringsstrategi för att nå potentiella köpare.

 • Vilka dokument behöver jag för att sälja mitt företag?

  Vi rekommendarar att man organiserar bolagshandlingar i en enkel mappstruktur med företagets finansiella rapporter, avtal, anställningsavtal och juridiska handlingar. Ha färska siffror till hands, kvartalsbokslut, försäljningssiffror, kostnader osv.

 • Vad är skillnaden mellan en företagsmäklare och en affärsrådgivare?

  En företagsmäklare fokuserar på att förmedla företagsöverlåtelser medan en affärsrådgivare kan erbjuda bredare strategisk rådgivning och affärsutveckling.

 • Kan jag sälja mitt företag utan en mäklare?

  Ja, de allra flesta säljer sitt företag utan en mäklare. Det enklaste sättet att få hjälp i processen och nå relevanta köpare är via Bolagsplatsen. Kontakta oss så berättar vi mer.

 • Vad bör jag tänka på när jag väljer en företagsmäklare?

  När du ska välja en företagsmäklare, gör noggrann forskning och sök efter mäklare med goda recensioner inom din bransch. Välj en med erfarenhet av att sälja liknande företag. Be om och kontrollera referenser från tidigare kunder. Kontrollera också mäklarens certifieringar och medlemskap i branschorganisationer. Träffa flera mäklare för att bedöma deras kommunikationsstil och se till att du känner dig bekväm och har förtroende för dem.

Anlita en företagsmäklare

En företagsmäklare eller företagsförmedlare är expert inom området företagsöverlåtelser. Det är ingen skillnad mellan en företagsmäklare eller en företagsförmedlare, det är snarare två olika benämningar på samma yrke. En företagsmäklare intar ofta en rådgivande roll och kan vara behjälplig både när det kommer till att köpa företag och att utannonsera företag till salu. På så vis kan mäklaren guida både dig som köpare och säljare rätt i överlåtelseprocessen.

Vill du komma i kontakt med en företagsmäklare kan du använda vår söktjänst här på Bolagsplatsen.se. Vi har samlat över 90 % av alla Sveriges företagsmäklare. Du kan filtrera din sökning utefter län för att lättare hitta just den mäklare som du är på jakt efter.

Tjänster du kan få hjälp med

En företagsmäklare kan bland annat hjälpa dig med att köpa företag, sälja företag, värdering, generationsskiften och företagsrådgivning.

Kontakta Bolagsplatsen.se

Har du frågor kring hur en företagsmäklare arbetar eller kan hjälpa just dig är du välkommen att kontakta vår kundtjänst så berättar vi mer.

E-post: info@bolagsplatsen.se

Telefon: 070 - 282 16 66

Bolagsplatsens nyhetsbrev

Har du frågor som rör företagsöverlåtelser, franchisetagande, fastighetsförsäljningar eller någon av våra andra tjänster är du välkommen att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.