- Företag till salu
- Mat & dryck
- Monique - Strandrestaurang med takbar i Apelviken/Varberg
Monique - Strandrestaurang med takbar i Apelviken/Varberg
Din intresseanmälan har
skickats
Varberg - Halland
Omsättning
10 Mkr
Prisidé
7 Mkr
Annonsör
Ägaren själv
Platser inomhus
200 st
Spriträttigheter
Ja
Beskrivning av Monique - Strandrestaurang med takbar i Apelviken/Varberg
Monique är en strandrestaurang med ikoniskt läge och takbar mitt i wellness- och surfparadiset Apelviken i Varberg. Restaurangen har första parkett mot havet och solnedgången med ett centralt läge i norra Europas bästa ”surfspot”. Här kombineras internationella gäster med ett avslappnat svenskt strandliv, solvarma luncher till kvällar fyllda av cocktails, musik och magiska ögonblick. Verksamheten bedrivs i totalrenoverade och tillbyggda lokaler och erbjuder flera attraktiva serveringsytor både inne, ute och på en spektakulär takterrass.
Monique i korthet
- Säsongsomsättning 10 Mkr.
- 200 sittplatser med potential att skala upp till ca 300.
- Kundbas bestående av lokalbor, internationella gäster och turister på västkusten.
- Etablerat och genomarbetat koncept, från logistik och kökets leveranskapacitet till meny och inredningen. Den upplevda känslan är att spanska solkusten möter svenska västkusten.
- Internationellt inspirerad meny, vinlista och bar.
- Stor takterrass med 360°-vy med vindskydd och en känsla av Marbella.
- Bästa försäljningsdag vid event 381 480 kr exklusive moms. Bästa försäljningsdag ordinarie drift 243 445 kr exklusive moms.
- Effektivt och välutrustat kök som är byggt för stora volymer som Apelvikens tryck kräver. Samma gäller baren i markplan såväl som takbaren.
- Stadigvarande serveringstillstånd till 02.00
- Hyresavtal med attraktiva villkor.
- Detaljplanen tillåter inte fler restaurangetableringar så läget är unikt och konkurrensen låg.
- Monique är en av medlemmarna i ”Vännerna i viken” som arrangerar Beer Safari, Vinfestival och Apel Bay Day.
Verksamhetsbeskrivning
Monique är en komplett restaurang och bar som förenar mat, dryck och upplevelse i en unik strandmiljö. Monique har snabbt blivit en självklar mötesplats i Apelviken, uppskattad för sin atmosfär, kvalitet och läge. Lokalerna är totalrenoverade och utbyggda för att skapa en restaurang som kan omsätta mellan 15-20 Mkr. Monique har en syster i viken med samma ägare. Systern är Brittas Strandveranda som kommit något längre i sin utveckling och omsätter 17 Mkr, men budgeterar för 20 Mkr. Monique torde ha bättre förutsättningar än sin syster med varierade serveringsytor, den spektakulära takterrassen, två barer och ett kök byggt för volym. Monique är verksamheten med mycket goda möjligheter för den som vill bedriva restaurang på ett av västkustens bästa lägen.
Tillväxtpotential
Varberg växer kraftigt i synnerhet besöksantalet i Apelviken. Genom kommunala satsningar på strandpromenad, gång- och cykelstråk, lekplats och infrastruktur så är Apelviken bara i början av sin potential. När järnvägsspåret nyligen tagits bort ska viken öppnas upp ytterligare – samtidigt som detaljplanen inte tillåter ny strandnära bebyggelse. Det gör Monique till en verksamhet med unikt läge, långsiktigt värde samt att det inte kan byggas konkurrerande verksamheter.
Möjligheter för ny ägare:
- Utveckla axelsäsongerna och lågsäsongen. Utöka öppettiderna.
- Skala upp antalet sittplatser, optimera driften och öka flödet.
- Utveckla nöjesdel och sälja mer öl, vin och sprit.
- Det finns 5 lägenheter som fastighetsägaren kan inkludera i hyresavtalet.
Överlåtelse & stöd
Nuvarande ägare är entreprenörer som specialiserar sig på att skapa och lyfta restaurangkoncept. Efter att ha etablerat Monique starkt i Apelviken väljer de att sälja för att frigöra tid och kapital till Brittas Strandveranda och nya projekt. Säljaren erbjuder uppstartsstöd för en smidig överlåtelse.
Nästa steg
Monique är en unik chans att ta över en ny, ändå etablerad och konceptualiserad strandrestaurang och bar på ett av Sveriges mest attraktiva lägen. Med starka flöden, hög omsättning, modern infrastruktur och etablerade samarbeten är detta en skalbar plattform för den som vill driva en upplevelsefokuserad restaurang med potentialen att omsätta 20 Mkr. Och för den som vill kan detta bli en året-runt-restaurang.