Nå sekretessförsäljningar via vårt köparregister! Nu över 10 000 medlemmar - Du är väl med? Gå med
Annons

Företag till salu

Hållbara Profilkläder med fokus på CSR och miljöfrågor.

 • Kläder & AcceessoarerHandel
 • TextilTillverkning
 • Plats: Stockholm
 • Grundat: 1990
 • Omsättning: 5-10 Mkr
 • Anställda: 0-2 st
 • Priside: 2-5 Mkr
 • Resultat: Vinst
 • Flyttbart företag: Ja
 • Area: 333 m2
 • Hyra: 33000 kr/mån

Beskrivning av Hållbara Profilkläder med fokus på CSR och miljöfrågor.

Ett unikt tillfälle att förvärva ett bolag som designar, tillverkar, lagerhåller och distribuerar profilkläder. Ny ägare har här möjlighet att stärka sin position hos nya och befintliga kunder tackvare ett unikt hållbarhetsarbete, samt även utbilda sin egen personal inom produktion, CSR/Miljö och utveckling av befintliga leverantörer.

Man arbetar enbart med kvalitetssäkrade produkter som har producerats på ett socialt och miljömässigt ansvarsfullt sätt. Detta oavsett om produkterna tas fram via egen produktion eller om man köper och förädlar varor från andra varumärken.
Bolaget har 30 års erfarenhet av försäljning med fokus på hållbar textil inom profilbranschen. Sedan flera år arbetar bolaget med ett uttalat hållbarhetsmål som är "att inte nöja sig med lagom, utan att gå bortom ’good enough’!”

Detta sätt att arbeta har möjliggjort att man som först i sin bransch idag säljer plagg som är 100% klimatkompenserade. Man har valt att via ZeroMission kompensera utsläppen från hela produktionen i ett Fairtrade-certifierat projekt i Indien.

Ett annat viktigt verktyg, är att arbeta med certifierade material. Därför är företaget idag certifierat att tillverka och sälja textil som faller under certifieringarna GOTS, OCS, GRS och Fairtrade. Det genererar spårbarhet och säkerställer prestanda i hela värdekedjan, från jord till försäljning.
Företaget är sedan 2009 medlem i amfori BSCI. Förkortningen står för ”Business Social Compliance Initiative”, och är ett europeiskt affärsdrivet samarbetsinitiativ för företag som vill förbättra arbetsförhållanden i den globala leverantörskedjan.

Ny ägare ges möjlighet att utveckla sitt eget hållbarhetsarbetet likväl som att stärka sin position hos sina befintliga kunder.

Nuvarande ägare arbetar gärna vidare i företaget enligt överenskommelse med ny ägare, och då ägna mer tid åt företagets redan utvecklade miljöarbete samt hålla i produktion och leverantörskontakter.

Tillgångar

Inventarierna består av kontorsmöbler, data och skrivare för en person, soffgrupp, konferensbord, lagerhyllor, handtruck och packvagnar. Alla inventarier är fullt avskrivna.

Ekonomisk utveckling

Bolaget har haft en jämn och stabil omsättning de senaste åren. Företaget marknad täcker hela Sverige. Större delen av bolagets omsättning består av kunder som har årslånga leveransavtal vilket innebär att riskexponeringen bedöms som ringa.
Bolaget har de senaste åren fokuserat på att tillsammans med sina befintliga kunder, stärka och utveckla sitt hållbarhetsarbete. Här öppnar sig goda möjligheter för en ny ägare som kan bidra med förstärkt marknad- och kundbearbetning. Likaså får en ny innehavare möjlighet att utveckla sitt eget hållbarhetsarbetet likväl som att stärka sin position hos sina befintliga kunder.

Övrigt

Verksamheten bedrivs i hyrda lokaler i centrala Stockholm. Lokalen är cirka 333 kvm, en yta som består av kontor, lager och distributionsavdelning.
Hyresavtalet löper fram till 2021-05-25 med en ömsesidig uppsägningstid på 9 månader.
Kostnaden är 391 400 tkr per år inklusive el och uppvärmning.
Delar av lokalen hyrs ut till annat branschföretag som gärna sitter kvar i lokalerna även efter överlåtelse. Hyresintäkten är 332 700 kronor per år.

Michael Gustavsson

Länia Stockholm
 • Telefon: Visa nummer
Visa alla annonser från Länia Stockholm
Denna företagsmäklare är medlem i:
Sveriges Företagsmäklares Riksförbund

  Intresseanmälan

  Din intresseanmälan har skickats

  Säljaren har blivit meddelad om ditt intresse och återkommer till dig inom kort.

  Direktlänk: https://www.bolagsplatsen.se/a/75904

  En sida av Corporate Classifieds AB