Åre Bageri med restaurang Ripazzo

location Åre - Jämtland

Din intresseanmälan har skickats

Mat & dryck

Omsättning

10-20 Mkr

Anställda

10-30 st

Resultat

Vinst

Generationskiftesföretag

Ja

Beskrivning av Åre Bageri med restaurang Ripazzo

Mitt i den jämtländska fjällvärlden, strax nedanför Åreskutan, ligger Åre Bageri. Det är inte bara ett bageri utan en trädgård av smaker och godsaker där du kan avnjuta god och hälsosam mat tillverkad av de bästa råvarorna med omsorg och glädje. Allt från kök, bageri och konditori tillverkas här på plats från grunden – mer lokalproducerat kan det inte bli.

Åre Bageri som startade 1984 är en av Åres ikoniska etablissemang/hörnstenar under de senaste 35 åren av Åres utveckling. Varumärket ÅRE är starkt, här finns en möjlighet att ta en position i Åre.

Här finns bagerikapacitet att förse hela Åredalen med bröd. Man säljer färskt bröd till hotell, fryst bröd till återförsäljare och bageri- och konditoriprodukter i den egna butiken. Restaurang med kök serverar idag frukost, lunch och middag. Restaurangen har fullständiga rättigheter och en rombar med digert utbud.
Restaurangen har 140 sittplatser inomhus uppdelade i olika rum: Jaktkojan, Provencalska bondköket, Stallgården, Smedjan och Biblioteket. Uteserveringen har 90 uteplatser, samtliga rum också uteserveringen med utsikt över Åreskutan. Man ordnar event med Labero show, oktoberfestival eller event runt mat och dryck.

Åre Glass vitmagi italiensk gelato när den är som allra bäst. Åre Glass AB er ett eget aktiebolag med eget registrerat varumärke som säljs och tillverkas på Åre Bageri.

Åre fortsätter att utvecklas, nu pågår byggnation av 1500 permanentboende och ca 7000 turistiska bostäder. Sommarturismen utvecklas med mountainbike, skatepark och paddel hall.

Åre Bageri hyr lokaler på ca 1 000 m2 i Produkthuset, Årevägen 55.
Omsättningen har legat på 16 – 17,5 mkr de senaste åren före pandemin. Pandemin har naturligtvis påverkat men från hösten 2021 går verksamheten för fullt igen.

Åre Bageri står nu inför ett generationsskifte.

Olle Martinelle

Exitpartner- Södra Norrland och Dalarna

Telefon: Visa nummer

  Företagslån

  “Vi vet att varje företag har unika behov och erbjuder därför anpassade finansieringslösningar med företagslån upp till 10 000 000 SEK och 60 månaders löptid”

  Ansök kostnadsfritt

  Din intresseanmälan har skickats

  Fråga Mäklaren

  Olle Martinelle

  Fråga Mäklaren

   Olle Martinelle

   Exitpartner- Södra Norrland och Dalarna

   Telefon: Visa nummer