Uniformsskor för servicepersonal: Hög bruttomarginal och stor potential - ShoesforHostess

location Stockholm

Din intresseanmälan har skickats

Kläder & AccessoarerHandel

Omsättning

0,5 Mkr

Flyttbart företag

Ja

Beskrivning av Uniformsskor för servicepersonal: Hög bruttomarginal och stor potential - ShoesforHostess

För Nordens servicepersonal som spenderar mer än 8 timmar om dagen i rörelse, är bekväma skor en nödvändighet. Men med strikta klädkoder kan majoriteten inte hitta sina skor i skohandeln. ShoesforHostess har identifierat och fyllt detta gap på marknaden, som inkluderar minst 150,000 personer inom flyg, tåg och hotell, samt flera hundratusen andra inom servicebranscher såsom restaurang, konferens, säkerhet och bank.

Ägaren med över 40-års bakgrund inom skobranschen säljer nu sitt företag, då ägaren avser att gå i pension. Ägaren skulle annars fortsatt och expanderat verksamheten, då det finns stora möjligheter givet den starka tillväxten inom flyg och hotellbranschen efter pandemin. Verksamheten har inte nått sin fulla potential då det varit en sidoverksamhet.

Företaget har tagit fram en produktlinje, specialproducerad för extra komfort och under hållbara förhållanden i Portugal. Man har ett etablerat kontaktnät av kunder och leverantörer, och ser en marknad med flera framtida synergier med produkter som strumpor, handskar, uniformer och liknande till samma målgrupp. Ingen konkurrent finns på marknaden med liknande skor.

Tillgångar:
• Kundnät för försäljning (både B2B och B2C)
• Leverantörsnät för produktion: direkt från fabrik utan mellanhänder
• Produktlinje
• Hemsida
• Råd från tidigare ägare med 40-års erfarenhet, ett stort kontaktnät, och praktisk kunskap om hela verksamhetskedjan från produktion till marknadsföring

Ekonomisk prestation och möjligheter för köparen:
• Omsättningen har varierat över åren men har sällan överstigit 0,5 miljoner kronor, då ägaren endast arbetat med detta som en sidoverksamhet.
• Genomsnittligt bruttomarginal på 76%
• Stark tillväxt inom flygindustrin efter pandemin bidrar till att skapa en plattform för ökad tillväxt.
• Synergier för eventuell köpare inom närliggande marknader som vill utöka sitt sortiment och sin portfölj, såsom arbetsskor, uniformer, handskar eller strumpor
• Erfaren ägare redo att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet av europeisk produktion för att underlätta en smidig övergång.

Om produkterna:
Företaget har jobbat direkt både med målgruppen och fabriker för att ta fram en egen specialiserad produktlinje, som inkluderar boots, stövlar, pumps, ballerinaskor, och även herrmodeller.

Skorna har bland annat en mjuk polstring på 6 mm under förfoten mot det vanliga som är 2 mm eller inget alls. Detta gör att de fungerar utmärkt på hårda golv som tågstationer och flygplatser. Ovandelen är i kalvskinn med skinnfoder. Yttersulan är halkfri, äkta gummi anpassad för samma miljö. Klackhöjderna är godkända enligt de flesta dresscodes. Flera modeller är också alarm-free, det vill säga att de inte behöver tas av i security.

Företaget värnar om etisk produktion. Alla produkter tillverkas av spårbart läder och med europeiska komponenter genom en ISO och Sedex-certifierade producent i Portugal.

Öppen för bud:
Ägaren är öppen för bud och vill finna en lämplig köpare. Bolaget är viktigt för ägaren, och denne önskar se det blomstra.

Säljes som inkråmsöverlåtelse

För mer information, vänligen kontakta oss via formuläret.

ML

Madeleine L

  Fråga Mäklaren

   ML

   Madeleine L

   Telefon: Visa nummer

    Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

    • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
    • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
    • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss

    Stolt samarbetspartner till

    bolagsplatsen
    bolagsplatsen
    bolagsplatsen
    bolagsplatsen
    bolagsplatsen