Marknadsledande företag med försäljning av nischade säsongsvaror

location Sverige

Din intresseanmälan har skickats

Omsättning

2-5 Mkr

Anställda

0-2 st

Resultat

Vinst

Flyttbart företag

Ja

Beskrivning av Marknadsledande företag med försäljning av nischade säsongsvaror

Bolaget erbjuder högkvalitativa säsongsprodukter till bra pris. Produkterna anpassas och designas med unika färger och tryck för att passa behoven hos de specifika kunderna. Omsättningen för det senaste redovisade året uppgick till ca 4,5 mkr med en EBIT på ca 1 mkr.

Bolaget erbjuder ett begränsat utbud av säsongsprodukter där en av produkter står för ca 80 % av omsättningen, övriga 20 % fördelar på två andra produkter. Bolaget har byggt upp ett starkt rykte för pålitlighet och kundnöjdhet och levererar årligen ca 12 000 enheter till de specifika kundgrupperna.

Kundkommunikationen sköts främst via e-post, där kunder lägger sina beställningar. Tillverkning av produkterna sker i samarbete med en tillverkare belägen i södra Asien vilken även ansvarar direktleveranser till Sverige. För logistik och distribution samarbetar Bolaget med två svenska logistikföretag.

Verksamheten är säsongsbetonad och under denna högsäsong tar det mellan 6 och 8 timmar per vecka att hantera e-post, processa beställningar, skicka fakturor och följa upp betalningar. Högsäsongen varar sammanlagt omkring fyra månader. Under lågsäsong minskar arbetsbördan till endast 2 till 4 timmar per vecka.

Det finns potential för tillväxt genom expansion till grannländerna samt genom att nå ut till nya kundsegment. Ytterligare försäljningsmöjligheter kan inkludera en utvidgning av produktutbudet till andra produkter som tilltalar den specifika kundgruppen.

Fördelar med förvärvet:
• Anpassningsbarhet: Bolaget utmärker sig genom sin förmåga att erbjuda anpassade produkter enligt kundens specifika önskemål.
• Flexibel produktionslösning: Bolaget har en produktionslösning som tillåter tillverkning av få produktserier till förmånliga priser.
• Ekonomisk fördelaktighet: Produkterna har en konkurrenskraftig prissättning som samtidigt håller en marginal på 40%-50%.
• Marknadsdominans och lojalitet: Bolaget täcker ca 80% av marknaden för de specifika produkterna och stor del återkommande kunder.

Länk till annonsen på mäklarens sida

User

Mats Limnefelt

Bolagsbron

Telefon: Visa nummer

  Fråga Mäklaren

   Mats Limnefelt

   Bolagsbron

   Telefon: Visa nummer

    Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

    • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
    • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
    • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss
    Berätta mer