Lönsamt tillverkningsbolag inom svets- och montage

location Sverige

Din intresseanmälan har skickats

Mekanisk verkstadTillverkning

Omsättning

20-50 Mkr

Anställda

2-10 st

Resultat

Vinst

Beskrivning av Lönsamt tillverkningsbolag inom svets- och montage

Bolagsbron har fått uppdraget att förmedla ett välskött legotillverkande företag som besitter branschledande kunskap inom svets- och montage vilket medfört att efterfrågan på bolagets tjänster är mycket hög. Bolaget har haft en kontinuerligt omsättningstillväxt och omsättningen för det senaste verksamhetsåret uppgår till ca 22,7 mkr med ett EBIT på ca 5,8 mkr.

Bolaget erbjuder konstruktion och produktion av produkter baserat på kundernas önskemål och behov med primär fokus på svets- och montagearbeten. Bolaget kan bistå kunden i hela tillverkningsprocessen, från idé till färdig produkt. Bolaget erbjuder tjänster inom t.ex. CAD, laserskärning, specialiserade svetsarbeten, montage, tillverkning av maskiner och andra system med mera.

Bolaget har sin bas i Västra Sverige men verkar i hela Sverige och även internationellt.

Bolaget har sex anställda medarbetare där samtliga är engagerade och besitter rätt kompetens för att utföra ett högkvalitativt arbete.

Det finns stor potential i nuvarande verksamhet och goda framtida utvecklingsmöjligheter genom ytterligare marknadsbearbetning. I dagsläget är bolaget ett av få tal aktörer som har möjlighet att förse marknaden med energieffektiva maskiner, som dessutom kan återanvända värme för att sänka driftkostnaderna.

Bolaget har en bra spridning av kunder inom varierande branscher med flertalet stora och stabila aktörer i sin kundstock. Tack vare bolagets goda relationer med sina kunder innehar verksamheten särskilda privilegier gällande tillverkning och leverans av utvalda maskiner. Privilegierna har medfört att bolaget innehar en unik position på marknaden.

Den framtida marknaden kommer att präglas av fortsatt hög efterfrågan vilket medfört att bolaget kontinuerligt anpassar sig för att inte riskera att tappa marknadsandelar.

Fördelar med förvärvet:
- Bolaget har en bred kundbas och har under åren utfört specialiserade och avancerade svetsarbeten med kunder inom exempelvis kärnkraft, vattenrening, livsmedels- produktion och läkemedelsproduktion.
- Verksamheten agerar helt fristående och har möjlighet att ta sig an uppdrag som underleverantör.
- Bolaget har ett gott renommé inom branschen och anses som det självklara valet av många kunder.
- Bolagets medarbetare har en hög kompetens och stark teamkänsla. De är serviceinriktade, lojala och utför högkvalitativa arbeten.

David Stenberg

Bolagsbron

Telefon: Visa nummer

  Företagslån

  “Vi vet att varje företag har unika behov och erbjuder därför anpassade finansieringslösningar med företagslån upp till 10 000 000 SEK och 60 månaders löptid”

  Ansök kostnadsfritt

  Din intresseanmälan har skickats

  Fråga Mäklaren

  David Stenberg

  Fråga Mäklaren

   David Stenberg

   Bolagsbron

   Telefon: Visa nummer