Väletablerad träindustri med traditioner

location Västra Götaland

Din intresseanmälan har skickats

Grundat

1946

Omsättning

20-50 Mkr

Anställda

30- st

Generationskiftesföretag

Ja

Beskrivning av Väletablerad träindustri med traditioner

Bolaget är en ledande aktör inom svarv- och hyvelindustrin och specialiserar sig på tillverkning av trädetaljer i små dimensioner och stora serier, främst av björk (80%) och furu. Med en årlig förbrukning på cirka 3500 m3 virke och avancerad teknologi producerar man detaljer med imponerande precision på automatsvarvar och listhyvlar. CNC-maskiner används för fräsning och specialiserad kapning med hög finish, och ytbehandling som trumling och elektrostatisk lackering ingår. Kundbasen omfattar företag inom fyra huvudkategorier: legoarbeten, möbel- och snickeriindustri, presentartiklar och hobbyartiklar, både nationellt och internationellt. Bolaget har en stabil kundbas och varumärke efter nästan 80 års verksamhet. Verksamheten bedrivs i egen fastighet.
För potentiella investerare erbjuder bolaget en stark grund att bygga vidare på, med ökad tillverkningskapacitet och effektivitet efter en nyligen genomförd omlokalisering. Dess mångsidiga kundkrets ger stabilitet mot konjunktursvängningar. Förvärv av bolaget öppnar upp för tillväxtmöjligheter genom målinriktad marknadsföring, aktiv försäljning och utökning av produktsortimentet med bl a egendesignade produkter.
Nuvarande ägare är öppna för att diskutera olika lösningar och former för ett övertagande. Man är också öppna för att fortsatt vara operativ i verksamheten under en övergångsperiod om en köpare så skulle önska.

Ytterligare information och prospekt lämnas efter undertecknande av sekretessförbindelse.
Vid frågor, kontakta ansvariga företagsmäklare.

Länk till annonsen på mäklarens sida

User

Mats Nylén

Länia Västra Götaland

Telefon: Visa nummer

  Fråga Mäklaren

   Mats Nylén

   Länia Västra Götaland

   Telefon: Visa nummer

    Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

    • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
    • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
    • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss
    Berätta mer