Delägarskap i TekSiC AB

location Linköping - Östergötland

Din intresseanmälan har skickats

Grundat

2021

Omsättning

60 Mkr

Resultat

Vinst

Beskrivning av Delägarskap i TekSiC AB

Om Företaget:

• Företagsnamn: TekSiC AB
• Bransch: Halvledartillverkare
• Grundat: 2021

Finansiell information:

• Omsättning: cirka 60 Mkr (2023)
• Resultat: cirka 1,8 Mkr (2023)
• Huvudsaklig kund: En stor kund i Tyskland som även är investerad i verksamheten

Om företaget:
I dagens strävan efter elektrifiering och minskning av koldioxidutsläpp är behovet av mer effektiva teknologier avgörande. Forskning visar att den globala elförbrukningen kan minska med upp till 30 % med nästa generations kiselkarbid-halvledarenheter.

Medan elbilsindustrin leder denna omställning, är många andra högspänningsindustrier redo att följa efter. Elektrifieringsprocessen är dock fortfarande i ett tidigt skede och långt ifrån optimerad.

På TekSiC driver vi denna övergång framåt genom att tillhandahålla toppmoderna system och processer för tillverkning av kiselkarbid-halvledare. Dessa möjliggör utvecklingen av nästa generations kraftelektronik för högre spänningar, vilket ger ökad effektivitet och betydligt minskar klimatavtrycket inom olika industrier.

Vår historia:
TekSiC grundades 2021 och har sitt säte i Linköping, Sverige. Vår första produkt, en Sublimations vakuumugn som används bland annat för SiC-kristalltillväxt, är nu CE-märkt och industrialiserad, och flera verktyg har levererats och installerats.

Erfaret team:
TekSiC-teamet har över 60 års erfarenhet av att designa och driva SiC-kristalltillväxtsystem (PVT och HTCVD). Dessutom har vi över 40 års erfarenhet av att designa och driva epitaxiala verktyg för bredbandshalvledare såsom SiC, GaN och Ga2O3.

Kontinuerlig utveckling:
Teamet trivs när de ställs inför ingenjörsutmaningar, vilket resulterar i nya och innovativa lösningar. För att möta framtidens krav utvecklar vi kontinuerligt våra produkter och uppfinner nya halvledartillväxtsystem.

Försäljning av Andelar:
En av de större ägarna vill nu sälja sin andel i TekSiC AB. Detta är en unik möjlighet att bli delägare i ett innovativt och växande företag inom halvledarindustrin.

Andel: 13,35 %
Anledning till försäljning: Andra engagemang

För mer information och intresseanmälan, vänligen kontakta oss via formuläret. Detta är en unik möjlighet att investera i framtidens teknologi och bidra till en mer hållbar värld.

TS

Tek SiC AB

  Fråga Mäklaren

   TS

   Tek SiC AB

    Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

    • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
    • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
    • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss
    Berätta mer