Väletablerat bilskadecenter

location Stockholm, Uppsala

Din intresseanmälan har skickats

Reparation & underhållTjänsteföretag

Grundat

2000

Omsättning

5-10 Mkr

Anställda

2-10 st

Prisidé

2-5 Mkr

Resultat

Vinst

Beskrivning av Väletablerat bilskadecenter

Bakgrund och introduktion:
Företaget är ett mycket väletablerat bilskadecenter. Ägaren närmar sig pensionsåldern och börjar nu planera för att lämna över stafettpinnen. Företaget befinner sig också i ett skede där nästa naturliga steg är att gå från att vara ett entreprenörslett företag till ett mer moget företag med möjlighet att tillvarata företagets fulla potential. Detta är ett utmärkt tillfälle för branschkollega att stärka sin befintliga verksamhet eller för bolag med angränsande verksamhet att komplettera sitt tjänsteutbud.

Verksamheten:
Bolaget är en fullserviceverkstad (plåt, lack, plast m m) som utför skadereparationer på såväl bilar som husbilar. Verksamheten bedrivs på bra läge i Storstockholm. Företaget har funnits i mer än 20 år och är starkt på sin lokala marknad. Man har avtal med alla de största försäkringsbolagen. Företaget jobbar kundnära och med marknadens bästa instrument och material.

Bolaget äger fastigheten som verksamheten bedrivs på. Såväl lokalytorna som utomhusytorna (parkering främst) är stora och verksamheten bedöms ytmässigt klara av upp till en 3-4 gånger så stor verksamhet som idag. Ägaren är flexibel i frågan om fastigheten ska följa med i en affär alternativt att ägaren bryter ut fastigheten och hyr ut den till ny ägare av verksamheten. Om fastigheten ska ingå i affären kommer Bjurfors Närlingsliv att engageras som fastighetsmäklare i denna del.

Ekonomi:
Bolaget omsätter ca 5-8 MSEK/år.

Prisnivå:
Pris och betallösning får växa fram i en dialog mellan köpare och säljare och är beroende på hur en avtalslösning konstrueras.

Processen:
Processen inleds med att intressenter mot sekretessförsäkran erhåller mer information om bolaget i första hand i form av en företagspresentation/prospekt. Med intressenter som har ett fortsatt intresse sker vidare process som innebär besök, samtal och erhållande av mer specifik information. Därefter lämnar intressent indikativt bud för fortsatt förhandling.

Kontakt:
För ytterligare information avseende denna affärsmöjlighet ber vi er kontakta Mats-Ola Carlsson. Prospekt kan beställas emot sekretessförsäkran. Vänligen berätta gärna lite om er bakgrund och tankar med ett ev förvärv så kan vi se att förutsättningar finns för både köpare och säljare.

Mats-Ola Carlsson

Eriksson & Carlsson Företagsrådgivarna AB

  Din intresseanmälan har skickats

  Fråga Mäklaren

  Mats-Ola Carlsson

  Fråga Mäklaren

   Mats-Ola Carlsson

   Eriksson & Carlsson Företagsrådgivarna AB