Anrikt pensionat Millestgården Eco Lodge Åre

location Åre - Jämtland - Norrland

Din intresseanmälan har skickats

HotellHotell & turistnäring

Omsättning

0 Mkr

Beskrivning av Anrikt pensionat Millestgården Eco Lodge Åre

Pensionat Millestgården Eco Lodge Åre - 26 gästrum och restaurang/matsal för 60 gäster - Unik fastighet - Stora utvecklingsmöjligheter - Tomtarea 10.439 kvm

Unik fastighet med stora utvecklingsmöjligheter belägen i Duvedsbyn, strax utanför Duved med ett idylliskt och naturskönt läge ovanför Indalsälven med fin utsikt över både Mullfjället och Renfjället.

Fastigheten Duved 2:8 med tomtarealen om 10.439 kvm, pensionat Millestgården om ca 980 kvm, lägenhet om ca 100 kvm, lada om ca 300 kvm samt äldre Jämtlandslänga om ca 140 kvm. Möjlig nybyggnation av två stycken flerbostadshus på en tänkt avstyckad del av tomtmarken. Unika utvecklingsmöjligheter.

Millestgården är ett anrikt pensionat som är någonting utöver det vanliga. Byggnaden är uppförd under 1940-talet och har genomgått omfattande renovering och moderniseringar under de senaste åren. På Millestgården blandas tidsepokerna. Utformat för att bibehålla den ursprungliga karaktären men ändå ge en känsla av modern design och omsorg i detaljer.

Huvudbyggnaden innehåller hotell- och restauranganläggning omfattande 26 gästrum och restaurangdel med matsal för ca 60 gäster. Restaurangens inriktning är närproducerad och ekologisk mat. Byggnaden innehåller även konferens avdelning, yoga sal, gym, relaxavdelning med bastu och dusch/badrum samt övriga ytor.

Millestgården har en öppen välkomnande lounge med fantastisk utsikt, öppen spis och plats för stora sällskap. Det finns två stora altaner/uteplatser, en på framsidan och en på baksidan som inbjuder till utehäng både vinter och sommar.

På fastigheten finns ytterligare två byggnader, en stor lada och en äldre Jämtlandslänga med anor sedan 1700-talet. I ladan finns en stor loge om ca 150 kvm, belägen på övervåningen som är perfekt för större evenemang som tex bröllop och fester. I ladan finns även allmänna ytor såsom vallabod och cykelverkstad samt förrådsutrymmen om ca 150 kvm.

År 2020 byggdes en lägenhet i ladan om ca 100 kvm fördelat på två plan. Lägenheten har stilren smakfull design och inredning, där gammalt möter nytt.

Jämtlandslängan är en gammal kulturbyggnad som inte används idag, den västra delen av byggnaden stod tidigare längre ned mot Indalsälven och på 1700-talet huserade Armfeldts Karoliner i byggnaden. Byggnaden har ett renoveringsbehov men kan bli en riktig pärla för den som vill utveckla fastigheten som bostad eller fler rum att hyra ut.

Avstyckningar av tomter
Enligt inlämnat material har tidigare fastighetsägare fått ett positivt förhandsbesked om nybyggnation av två stycken flerbostadshus på en tänkt avstyckad del av tomtmarken. Planen är att bygga två stycken radhus med totalt fyra stycken lägenheter. Varje hus är planerad till 128 kvm BYA och två plan. Husen kommer att bli belägna väster om fastigheten. Det skulle då bli två byggnader i två plan med en total BTA på ca 512 kvm.

Fastigheten berörs ej av någon detaljplan.

Fastigheter liknande denna finns i tämligen begränsad omfattning i närområdet, vilket innebär att försäljning sällan eller aldrig förekommer.

För mer info, bilder och film se
https://ahome4u.se/hem-till-salu/duvedsbyn-187-millest-eco-lodge/

Prisinformation, ytterliga information och frågor kontakta oss via formuläret.

LR

Lena Reistam

Telefon: Visa nummer

  Fråga Mäklaren

   LR

   Lena Reistam

   Telefon: Visa nummer

    Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

    • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
    • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
    • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss

    Stolt samarbetspartner till

    bolagsplatsen
    bolagsplatsen
    bolagsplatsen
    bolagsplatsen
    bolagsplatsen
    bolagsplatsen