5 fördelar med att anlita en företagsmäklare

En företagsmäklare är en professionell rådgivare som sköter allt som har med försäljningen av ditt bolag att göra. Det innefattar att hitta köpare, förhandlingar, juridik och framförallt – ser till att du får maximalt betalt för ditt företag. Kostnaden för en företagsmäklare består oftast av en rörlig provision på några procent av slutpriset.

5 anledningar till varför man bör anlita en företagsmäklare:

#1: Värdering av bolaget och finansiell analys
Vad du anser att ditt företag är värt stämmer inte alltid överens med vad någon är villig att betala för den. Dessutom kan det vara svårt att veta vad värdet på ditt bolag är. Med en företagsmäklare kan du få hjälp att fastslå ett värde samt presentation av finansiell information som köpare kommer vilja ta del av.

#2: Marknadsför ditt företag på ett bra sätt
Att hitta en köpare är inte så enkelt som det låter. Du kanske inte vill ha vilken köpare som helst. Företagsmäklare är specialiserade på att effektivt marknadsföra ditt företag för att hitta den perfekta köparen. Det kan även se till att hela processen sker strikt konfidentiellt så att du slipper oroa dig för att det ska spridas bland anställda, kunder eller leverantörer.

#3: Juridisk assistens och skattefrågor
Vid en försäljning av ett bolag uppstår oftast många juridiska frågor. Genom att anlita en företagsmäklare får du hjälp med att upprätta köpeavtal så a att du som säljare eller köpare ska känna dig trygg både under och efter transaktionen.

#4: Buffert mellan köparen och säljaren
Precis som i alla transaktioner är det mycket viktigt att ha någon som förhandlar åt dig. Din företagsmäklare kan göra det. Han eller hon fungerar som en buffert vid kommunikation om transaktionsdetaljer. Många köpare föredrar att jobba på detta sätt då direkt interaktion med säljaren kan vara svårt på grund av alla känslor som uppstår i processen.

#5: Finansiell assistans
Din företagsmäklare kan också hjälpa dig med det finansiella genom att erbjuda de verktyg och resurser du behöver för att få ut det maximala beloppet vid försäljningen.

Läs mer om vad en företagsmäklare gör och hur du kvalitetssäkrar att du valt rätt företagsmäklare. Få hjälp med att hitta företagsmäklare

Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

  • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
  • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
  • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss