Unik produkt "vattenbrytare" (generationsskifte)

location Stockholm

Din intresseanmälan har skickats

Grundat

2016

Omsättning

0-2 Mkr

Generationskiftesföretag

Ja

Flyttbart företag

Ja

Beskrivning av Unik produkt "vattenbrytare" (generationsskifte)

Unikt tillfälle! I samband med min pensionering, letar jag efter någon som ta över företaget! Jag söker ersättning endast i form av att du köper det lager som du har intresse av.

Innovativt bolag med stor marknadspotential:
Vi värdesäkrar fastigheter med ett etablerat och testat produktsortiment inom fastighetsunderhåll och förebyggande fastighetsskydd.

För drygt 10 år sedan etablerade vi namnet ”vattenfelsbrytare” som en beskrivning på en produkt som kan övervaka det trycksatta vattenledningsystemet i villor och fritidshus och ge ett skydd mot vattenskador som annars kan leda till stora kostnader och endast till en del, täcks av hemförsäkringen.
Idag används vårt produktnamn allmänt av försäkringsbolag och inom VVS branschen.

För en villaägare eller för den som äger ett fritidshus är den största skaderisken och den största skadekostnaden idag att få en vattenskada, men med en produkt ur vårt sortiment, kan man med enkla medel och rimliga kostnader minimera den risken.

Om oss:
Vi är ett väletablerat företag med goda kontakter med intressenter och aktörer inom branschen samt även med underleverantörer av komponenter, VVS-delar, kretskortsmontering, produktutveckling, programmering etc.

Under åren har vi utvecklat ett konkurrenskraftigt produktsortiment.

Marknadsöversikt:
Vi säljer direkt till slutkunder via egen hemsida och till VVS-montörer samt grossister och har under åren haft lyckade samarbeten med hundratals VVS-företag och grossister över hela Sverige. Dessutom har vi framgångsrika samarbeten med försäkringsbolag i Sverige.

Inom branschen förväntar man lagkrav på installation av vattenfelsbrytare för att dämpa trenden med ökande vattenskador i villor.En sådan, förväntat lagändring, skulle naturligtvis öppna upp, och mångdubbla den befintliga marknaden även i Sverige. Förutom den svenska och norska marknaden, har produktsortimentet mycket god potential i andra länder inom EU som ex. Tyskland och Frankrike samt även i Nordamerika.

Företagsstatus:
Med drygt 3000 enheter installerade hos kunder, stabila inköpskanaler och etablerade leverantörsavtal, är vi väl rustade för att ta nästa steg. Vår omsättning har tidigare nått en ”peak” på cirka 1 miljon kronor, och även om vi för närvarande befinner oss på några hundra tusen kronor, ser vi en klar möjlighet att återigen växa med redan planerade produktlanseringar, rätt ledarskap och rätt strategi. Vi har också byggt upp ett kundregister över nationella VVS företag och flera tusen husägare som ger oss möjlighet att marknadsföra ytterligare produkter inom samma segment.

Möjligheter:
Våra produkter erbjuder hög kvalitet till ett fördelaktigt pris. Idag ligger våra snittpriser ungefär på hälften av vad andra aktörer debiterar för likvärdiga produkter, vilket ger möjligheter att antingen höja priserna med förbättrad marginal, alternativ att satsa på ett mer konkurrenskraftigt pris och välja större volymer och fler marknader. Vi har också identifierat flera nya marknadssegment och expansionsmöjligheter som vi tror kommer att driva ytterligare tillväxt.

Vi har under drygt 10 år byggt ett gott rykte och ett känt företagsnamn med goda möjligheter att bredda produktutbudet under samma paraplynamn om man önskar. Vi har redan tagit kostnader för produktcertifieringar och vi har även under åren kunnat skaffa en mycket god kunskap om de branschspecifika frågor/ problemställningar som är avgörande för att kunna genomföra en lyckad produktlansering och kunna växa inom vår delbransch
Vi har också förberett och planerat för en kickstarter/ crowdfunding – kampanj som, om den genomförs rätt, mycket väl, snabbt, kan återbetala en investering i bolaget.

Vi söker:
Vi är intresserade av att låta företaget leva vidare och söker en person eller företag som vill ta vid "stafettpinnen". och utveckla företaget i Sverige och ev. utomlands

Möjligheten att kliva in i bolaget och efter en ”turn-around”, göra en exit om 3-5 år är naturligtvis också lockande för den part som besitter förutsättningarna.

Vänligen kontatka oss via formuläret för mer information oss

JH

Johan H

  Fråga Mäklaren

   JH

   Johan H

    Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

    • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
    • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
    • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss
    Berätta mer