Nå sekretessförsäljningar via vårt köparregister! Nu över 10 000 medlemmar - Du är väl med? Gå med
Annons

Företag till salu

Plantskola till salu

 • Tillverkning
 • Plats: Sverige - Sekretess
 • Grundat: 1965
 • Omsättning: 5-10 Mkr
 • Anställda: 2-10 st
 • Resultat: Vinst

Beskrivning av Plantskola till salu

Företaget etablerades som aktiebolag i slutet av 60-talet och är verksamt sedan över 50 år i branschen. Företaget har en väl inarbetad organisation med erfarna och duktiga medarbetare. För rätt köpare finns det goda utvecklingsmöjligheter. Det finns också stora synergieffekter för en redan etablerad aktör i branschen samtidigt som det finns stora möjligheter för en ny aktör att komma in på en ny marknad eller segment.

Från start av företaget har målsättningen varit att ha så mycket som möjligt egenproducerade växter från egen förökning. Dock har de senaste årens efterfrågan medfört att även en del handel av färdigvaror tillkommit.

Basen i företagets utbud ligger i produktion och försäljning av olika typer av växter och plantor. Dels frilandsodlat och dels krukodlat. Merparten av dessa odlingar kommer från egenproducerat material.

Företagets försäljning sker till största delen i Sverige. Företaget säljer bara B2B och merparten av försäljningen går till ett fåtal större kunder. En mindre del av försäljningen i Sverige går till garden-centers och aktörer inom e-handeln.

Vidare sker sedan 70-talet viss export av häckväxter till Norge och sedan 90-talet till Finland.

Ägarna ser en stor möjlighet till expansion de närmaste åren eftersom efterfrågan på växter är stor framöver.

För rätt företag eller person kan detta ge en mycket positiv utveckling, dels med företagets positionering på marknaden (få aktörer och stor efterfrågan) och dels den ökande e-handeln.

Köpare förväntas inkomma med bud på överenskommet inkråm i bolaget.

Tillgångar

Företaget äger 7 olika byggnader, som används för olika ändamål, bl.a. kontor, lager,kylrum mm. Vidare finns en stor mängd av olika inventarier nödvändiga för att bedriva verksamheten.Marken ägs privat av företagets ägare och kan antingen arrenderas eller förvärvas.

Rutger Ulterman

Länia Skåne
 • Mobil: Visa nummer
Visa alla annonser från Länia Skåne

  Intresseanmälan

  Din intresseanmälan har skickats

  Säljaren har blivit meddelad om ditt intresse och återkommer till dig inom kort.

  Direktlänk: https://www.bolagsplatsen.se/a/75507

  En sida av Corporate Classifieds AB