4 tips för din franchiseverksamhet

Många företagare överväger att starta upp en franchise då det i många fall går snabbare att få verksamheten att växa– men det är såklart inte för alla. Här nedan har vi listat fyra viktiga punkter som är A och O när du planerar din franchiseverksamhet.

  1. Ha ett klart och tydligt koncept Som egen företagare är du kanske van att styra ditt bolag lite mer fritt, men som franchisegivare måste du tänka på att ha en klar och tydlig plan som inte bara gäller dig, utan även dina franchisetagare.  Varje steg som dina franchisetagare tar måste finnas i din plan. Med andra ord måste du som ägare ha full koll på att flera verksamheter drar åt samma håll.
  1. Välj dina franchisetagare med omsorg Detta säger nästan sig själv, men se till att välja dina franchisetagare med stor omsorg då relationen er emellan förhoppningsvis kommer vara lång. Du kommer lägga ner tid och pengar på dina franchisetagare så det är en mycket god idé att lägga ner energi på rekryteringen.
  1. Investera i ordentlig utbildning Detta kommer främja både franchisegivaren och franchisetagarna genom att ägaren lättare kommer kunna förstå vad som krävs för den dagliga verksamheten och franchisetagaren kommer få en mjukare och mer lyckad start

4.  Håll stränga kontroller Se till att en klar och tydlig marknadsplan       finns tillgänglig för franchisetagarna att följa. Var också noga med       olika policys för personalfrågor, kampanjer, arbetstider etc.

Läs hela artikeln här.

Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

  • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
  • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
  • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss