10 fördelar med att köpa ett företag

 1. Etablerad kundbas
 2. Beprövad meritlista
 3. Etablerat varumärke
 4. Befintlig infrastruktur
 5. Minskade startkostnader
 6. Befintligt kassaflöde
 7. Befintliga relationer
 8. Minskad risk
 9. Potential för tillväxt
 10. Livsstilsfördelar

1. Etablerad kundbas: När du köper ett befintligt företag köper du också dess kundbas. Det betyder att du redan från start har en etablerad marknad för dina produkter eller tjänster, och du behöver inte börja om från början för att bygga upp en kundbas. Det är oftast de första kunderna som är svårast att dra in!

2. Beprövad meritlista: Ett etablerat företag har en meritlista av framgång eller misslyckande. Om det har varit framgångsrikt kan du använda befintliga system och processer för att fortsätta växa verksamheten. Om det har misslyckats kan du lära dig av den tidigare ägarens misstag och göra ändringar för att förbättra verksamheten.

3. Etablerat varumärke: Ett etablerat företag har en varumärkesidentitet som dina kunder har en relation till. Det betyder att du inte behöver börja om från början för att bygga en varumärkesidentitet för ditt företag vilket kan ta många år.

4. Befintlig infrastruktur: Ett etablerat företag har en befintlig infrastruktur, inklusive utrustning, system, processer och anställda. Det betyder att du inte behöver börja om från början för att bygga infrastrukturen för ditt företag.

5. Minskade startkostnader: När du köper ett befintligt företag behöver du inte ta på dig de startkostnader som är förknippade med att starta ett nytt företag. Dessa kostnader kan inkludera juridiska avgifter, tillstånd, licenser, utrustning och inventering.

6. Befintligt kassaflöde: Ett etablerat företag har ett befintligt kassaflöde som kan hjälpa dig att täcka dina utgifter och i vissa fall göra vinst från dag ett.

7. Befintliga relationer: Ett etablerat företag har befintliga relationer med leverantörer, leverantörer och andra affärspartners. Detta innebär att du kan utnyttja dessa relationer för att förhandla fram bättre villkor och priser, för att därmed förbättra dina vinstmarginaler.

8. Minskad risk: När du köper ett befintligt företag tar du betydligt mindre risk än om du skulle starta ett nytt företag från grunden. Detta beror på att ett etablerat företag har en bevisad meritlista, kassaflöde och en befintlig kundbas.

9. Potential för tillväxt: Ett etablerat företag har potential för tillväxt, vilket gör att du kan fortsätta att expandera verksamheten och öka din vinst.

10. Livsstilsfördelar: När du köper ett företag har du mer kontroll över ditt schema och din livsstil. Detta innebär att du kan skapa ett företag som låter dig uppnå dina personliga och professionella mål samtidigt som du får en bättre balans mellan arbete och privatliv.

Här hittar du alla företag till salu i Sverige

Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

 • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
 • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
 • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss
Berätta mer