Väletablerad och lönsam grossist av maskiner, verktyg m.m (generationsskifte)

location Jönköping

Din intresseanmälan har skickats

Grundat

1994

Omsättning

2 Mkr

Resultat

Vinst

Generationskiftesföretag

Ja

Beskrivning av Väletablerad och lönsam grossist av maskiner, verktyg m.m (generationsskifte)

Sedan 1994 har företaget byggt upp en stark position på marknaden med ett sortiment på över 20,000 artiklar. Vi samarbetar med ledande tillverkare från Sverige, men även Danmark och Tyskland, och erbjuder våra kunder högkvalitativa maskiner, verktyg och utrustning.

Företaget, som tidigare var bemannat med 2-3 anställda och genererade en omsättning på cirka 7,1 MSEK, drivs nu enskilt av nuvarande ägare sedan år 2014. Trots minskningen i personalstyrka, har företaget bibehållit en stark omsättning på cirka 2,0 MSEK med en vinstmarginal på 20-25%.

Ägaren driver företaget aktivt i 9 månader per år, vilket möjliggör en arbetslivsbalans som få företag kan matcha. Som köpare, har du potentialen att öka arbetsinsatsen, om så önskas.

Företagets stora och breda kundbas sträcker sig från Blekinge upp till Östergötland, samt längs Västkusten, och Östkusten. Vi har en bred kundkrets med flera hundra lojala kunder, varav en del handlat från oss i decennier.

Uppsökande försäljning har visat sig vara mycket framgångsrikt för företagets framgång och i försäljningen ingår även en buss som används för att visa upp produkter vid kundbesök.

Företaget säljs nu på grund av ett generationsskifte och erbjuder en unik möjlighet för en ny ägare att ta över en etablerad och framgångsrik verksamhet med stor potential för fortsatt expansion. Företaget är flyttbart och kan drivas från varsomhelst i Sverige.

Tack vare det breda produktutbudet är företaget motståndskraftigt mot konjunktursvängningar, vilket säkerställer dess långsiktiga stabilitet.

För mer information vänligen kontakta oss via formuläret.

L-

Lars -

  Fråga Mäklaren

   L-

   Lars -

    Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

    • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
    • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
    • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss
    Berätta mer