Maskincenter i Sparreholm (Mälby Bygg Fredrik Karlsson AB)

location Flen - Södermanland

Din intresseanmälan har skickats

Annan handelHandel

Omsättning

8 Mkr

Anställda

6 st

Resultat

Vinst

Beskrivning av Maskincenter i Sparreholm (Mälby Bygg Fredrik Karlsson AB)

Mälby Bygg Fredrik Karlsson AB bedriver en butik i Sparreholm, Flens kommun, som erbjuder produkter inom skog, fritid, trädgård, fiske, stängsel, foder, mark, reservdelar och VVS. Butiken drivs under varumärket Maskincenter i Sparreholm. Bolaget har även en egen verkstad där de erbjuder reparation och service av trädgårdsmaskiner med mera.

Butiken har totalt ca 7 000 artiklar i sitt sortiment med allt från gräsklippare till djurfoder och fiskeprodukter.

Bolagets kundregister består idag av ca 3 000 kunder med både privat- och företagskunder där de 20 största kunderna står för ca 33 % av bolagets omsättning.

Bolaget samarbetar med några av de största leverantörerna på marknaden och är bland annat återförsäljare av Husqvarnas och Stihls produkter samt är auktoriserad service-verkstad för produkterna. En annan stor leverantör är Svenskt Foder.

Bolaget har totalt sex anställda medarbetare inkl. ägarna varav två arbetar i butiken och övriga fyra arbetar i verkstaden. Bland verkstadsarbetarna finns en robot-tekniker som även arbetar med försäljning av robotgräsklipparna samt installationer.

Verksamhetslokalerna har ett bra och strategiskt läge med stort upptagningsområde mitt i Sörmland. Adressen är Dammbro 3 och lokalerna ägs privat av Fredrik Karlsson. Totala lokalytan uppgår till ca 1 260 m2 fördelat på butik, verkstad, kontor och lagerutrymmen.

Bolaget ser främst en ökad efterfrågan av reparation och service på maskiner så inom detta område finns stor utvecklingspotential. Det finns även utvecklingsmöjligheter genom att t.ex. utöka produktsortimentet ytterligare.

För innevarande verksamhetsår beräknas omsättningen uppgå till ca 10 mkr med ett beräknat EBIT på ca 1 mkr.

Kai Ström

Bolagsbron

Telefon: Visa nummer

  Företagslån

  “Vi vet att varje företag har unika behov och erbjuder därför anpassade finansieringslösningar med företagslån upp till 10 000 000 SEK och 60 månaders löptid”

  Ansök kostnadsfritt

  Din intresseanmälan har skickats

  Fråga Mäklaren

  Kai Ström

  Fråga Mäklaren

   Kai Ström

   Bolagsbron

   Telefon: Visa nummer