Ingvar och Marie Gunnarsson, Hotellägare

Ingvar och Marie Gunnarsson vände sitt hotell till framgång. Nu när de sålt ska de stödja nya ägaren och fokusera på andra projekt. Läs mer om försäljningen nedan.

bolagsplatsen
Berätta lite om dig själv och din verksamhet:

Jag driver flera företag inom olika branscher – däribland EnerBrokers som är ett mäklingsföretag inom vindkraft samt KrokomsPorten som utvecklar och förvaltar handelsfastigheter strax norr om Östersund - och fram tills nu även hotellverksamhet som min fru Marie har ansvarat över. Marie och jag förvärvade hotellet under pandemiåret 2021. På grund av pandemin var omsättningen låg och första halvåret efter övertagandet gick hotellet med förlust men vi såg i tidigt skede potentialen i verksamheten. Hotellet låg centralt beläget och i vacker sekelskiftesmiljö. Det har krävt hårt arbete, i princip jobb sju dagar i veckan. Men det har det varit värt, vi lyckades vända hotellet till vinst genom att bl.a höja servicenivån, bygga varumärket, skapa rätt sekelskiftesmiljö och därmed också uppnått den högsta ratingen i Östersund på Booking.com. Att driva ett hotell är verkligen en livsstil!

Hur gick tankarna kring att sälja eller inte sälja företaget?

Tanken på att sälja uppstod för ett år sedan, huvudsakligen på grund av ålder och en önskan att trappa ner i arbetstid. Verksamheten hade utvecklats så pass bra och växt så mycket att det kändes som rätt tidpunkt att sälja.

bolagsplatsen
Foto: Privat
Har du några tips till andra som står inför processen att sälja sitt företag?

Det lönar sig att anlita en aktör som kan hjälpa till att nå rätt köpare.

Hur upptäckte du Bolagsplatsen?

Jag har följt Bolagsplatsen i flera år och alltid uppskattat hur de presenterar företag.

Varför valde du att anlita Bolagsplatsen?

Bolagsplatsen erbjuder ett bra upplägg, hög service, stort nätverk med relevanta köpare och deras värderingstjänst var ovärderlig för oss. Det var svårt att veta hur vi skulle värdera verksamheten, även köparna tyckte att värderingsrapporten var ett bra underlag för motiveringen till priset vi krävde.

Vilka resultat uppnådde du med hjälp av Bolagsplatsen?

Hotellet är nu sålt till en köpare som delar vår vision och vilja att fortsätta i samma anda vilket var viktigt för oss.

Skulle du rekommendera Bolagsplatsen till någon annan? Varför?

Absolut. De erbjuder snabb återkoppling när man har frågor och en prisvärd tjänst.

Vad ska ni ägna er åt nu efter försäljningen?

Vi kommer att stödja den nya ägaren en tid för att säkerställa en smidig övergång och fortsatt positiv utveckling. Detta ger mig också möjlighet att ägna mer tid åt mina andra verksamheter.

Marie kommer att få mer tid över till hus och hem och våra barnbarn.

Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

  • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
  • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
  • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss
Berätta mer