Andreas Sjölander, e-handlare

Andreas drev Barnsmart framgångsrikt. Efter försäljningen ska han fokusera på författarskapet igen och överlämna e-handeln till en passionerad köpare. Läs mer om försäljningen nedan.

bolagsplatsen
Berätta lite om dig själv och din verksamhet:

Mitt namn är Andreas och jag har drivit en e-handel som heter Barnsmart, där vi sålde böcker med inbyggd kunskap för barn. Vi är författare själva och började med att sälja våra egna barnböcker, men verksamheten växte snabbt och då tog vi in delägare och öppnade upp för andra författare som delade vår vision om att lära barn genom böcker.

Företaget grundades i Kalmar, och efter några år hade e-handeln vuxit så mycket att vi beslutade oss för att sälja företaget och fokusera mer på författarskapet.

bolagsplatsen
Foto: Privat
Hur gick tankarna kring att sälja eller inte sälja företaget?

Vi brinner för att öka barns kunskap och för att skapa egna böcker, men verksamheten blev för stor och författarskapet ligger oss närmare hjärtat. Därför kändes det rätt att låta någon annan ta över e-handeln. Vi ville hitta en köpare som verkligen brann för samma saker eftersom företaget var som en bebis för oss.

Hur upptäckte du Bolagsplatsen och varför valde du att anlita dem?

Efter att ha gjort lite research och kollat upp referenser och kundomdömen kontaktade vi Bolagsplatsen då det kändes seriöst.

Har du några tips till andra som står inför processen att sälja sitt företag?

Gör en realistisk bedömning på värdet och lägg förväntningarna därefter. Vi satte kanske priset för högt i början, då vi var lite väl optimistiska, men vi blev nöjda med slutresultatet.

Vilka resultat uppnådde du med hjälp av Bolagsplatsen?

Att anlita Bolagsplatsen blev extremt lyckat för oss. Vi fick snabba svar och support när vi hade frågor. Det som vi blev lovade levererades på. Vår annons fick många förfrågningar, uppskattningsvis cirka 20 förfrågningar från olika intressenter. 

Från att vi lade ut annonsen tills att affären var klar tog det sex månader!

Skulle du rekommendera Bolagsplatsen till någon annan? Varför?

Ja, verkligen. Jag tycker att det var hög synlighet, väldigt prisvärt och bra service. Det fanns alltid någon på andra sidan när vi behövde support, vilket var en trygghet för oss då det var första gången vi sålde ett företag.

Slutligen, vad ska du ägna dig åt nu efter försäljningen?

Nu ska vi fokusera på författarskapet igen!

Sälj ditt bolag via Sveriges största plattform

  • Tusentals lyckade försäljningar - bli en av våra nöjda kunder
  • Anonyma annonser för att skydda din integritet och trygghet
  • Vi hjälper dig hitta en företagsmäklare, få en oberoende värdering eller sälja direkt via oss
Berätta mer