Annons

Trendspaning 2015

Företagarna är Sveriges största organisation för företagare. De driver opinion för att förbättra företagarklimatet och göra det enklare att starta, driva, utveckla och äga företag. Företagarnas regionchefer har en unik insyn i vad som händer i svenskt näringsliv och har nu utsett de hetaste trenderna och idéerna 2015. Se nedan vilka trender som råder i Jämtland, Gävleborg och Västernorrlands län.

Jämtland
Trend: Sociala medier och nätverksekonomin lyfter småföretagare.

Nya marknadsföringskanaler ger företagare med en begränsad budget möjlighet att nå ut till breda grupper, säger Anette Tandberg, regionchef för Företagarna i Jämtland-Härjedalen.

Gävleborg
Trend:
Ung företagsamhet skapar bärkraftiga företag

Gävleborg har under flera år varit bäst i Sverige på Ung Företagsamhet. Och nu börjar ungdomarnas intresse för entreprenörskap sätta tydliga spår i det regionala näringslivet.

- Ett utmärkt exempel är Joel Svensson, driver företaget Partykungen. se, som har gått från aktiv inom Ung Företagsamhet till att bli utsedd till Årets Unga Företagare i Sverige 2014, säger Thomas Wanke, regionchef för Företagarna i Gävleborg.

Västernorrland
Trend: Kommuner vågar samarbeta som en region.

Thomas Byström, regionchef i Västernorrland, ser en tydlig trend – regioner som erbjuder livskvalitet, goda kommunikationer och en inspirerande miljö för entreprenörskap är morgondagens vinnare.

– Samarbete över kommungränserna har tidigare inte legat högt på dagordningen i Västernorrland – men nu sker det en tydlig attitydförändring. Allt fler lyfter blicken och inser att samarbete är vägen framåt för att återskapa regionens välstånd.

För att se fler trender i resten av Sverige, klicka här.

Källa: http://www.foretagarna.se/foretagaren/Reportage/21-trender-lan-for-lan/

En sida av Corporate Classifieds AB