Annons

Testa din nya affärsidé i höst

Hösten är nystarternas tid! Många återvänder till sina jobb med huvudet fyllt av nya drömmar och tankar. Belgin Fortaci, ansvarig för SEB:s entreprenörssamarbeten, tipsar om hur du kan testa din affärsidé utan att det behöver kosta något. 

Det finns två bra sätt att ge ditt blivande företag en stor skjuts framåt i höst. Gör som många andra blivande entreprenörer och testa din idé genom att delta i Business Challenge eller Venture Cup. Det kan ge dig en riktigt bra fingervisning om din affärsidé håller, menar Belgin Fortaci.

Venture Cup är till för den som just vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Årligen delas 1,8 miljoner kronor ut till nytänkande affärsidéer och entreprenörer med syftet att bidra till en hållbar svensk tillväxt. Vem som helst kan tävla i Venture Cup och följande kategorier finns; miljö & energi, människa & samhälle, life science & teknik samt webb, mjukvara & media. Du väljer själv vilken kategori du vill tävla i.

Vinnarna i vårens Venture Cup, som tog hem totalsegern, är nu 150 000 kronor rikare och har ett års mentorskap och konsulthjälp att se fram emot, i sitt företagande.

Fram till och med 6 oktober kan du anmäla dig till höstens Venture Cup.

Ungefär samtidigt, 16 oktober, är sista anmälningsdagen för ytterligare en värdefull tävling – Business Challenge. Tävlingen riktar sig till dig som är 18-30 år och som ska starta ett företag alternativt nyligen har startat ett som du vill komma igång med eller vidareutveckla. Under tävlingen får du feedback av erfarna entreprenörer, företagsledare, riskkapitalister och experter samtidigt som vinnare får ta del av affärsutvecklingsprogram, kompetensutveckling och kapital.

Av de hundratals sökande väljs 21 bolag ut av den expertpanel från näringslivet som samarbetar med organisationen, och bolagen får sedan hålla en muntlig presentation för juryn för att ytterligare pitcha in sin idé. På finaldagen premieras ett fåtal av dessa med kapital, och cirka tio tävlande får möjlighet att delta i Business Challenge skräddarsydda affärsutvecklingsprogram.

Läs hela artikeln här.

En sida av Corporate Classifieds AB