Företagslån utan krav på säkerhet – Så funkar det

Qred bild

Artikel i samarbete med Qred Företagslån

Alla företag kan behöva tillgång till extra likviditet. Ibland uppstår situationer när t.ex. något oförväntat inträffar eller när du vill göra en mindre investering för att öka tillväxten i företaget.

Många banker vill inte jobba med småföretagare

Trots att hela 4 av 5 nya jobb skapas av just småföretagare, så är bankerna väldigt ovilliga att lämna företagslån till de som mest behöver dem, d.v.s. små och växande företag.

Företagarnas undersökning visar att bara var 10e företag med under 20 anställda har ett banklån. De andra företagen får klara sig på egen hand.

Trots att räntan är historiskt låg och bankerna tjänar mer pengar än någonsin, så är kreditgivning till småföretag väldigt restriktiv. Anledningen är att bankerna dels har svårt att förstå och bedöma riskerna i små företag, och dels att man har höga kostnader för bl.a. personal och kontor, för att behandla låneansökningar. Det gör att de små företagslånen helt enkelt inte blir lönsamma.

Nya aktörer kommer in på marknaden

Tack och lov finns det ett antal nya aktörer som kommit in på marknaden inom företagsfinansiering. En del inriktar sig på factoring och fakturaköp, och andra på företagslån. Vi har pratat med Emil Sunvisson, som är VD på Qred Företagslån.

”Vi kan vara mycket snabbare och smidigare än banken genom att använda den allra senaste tekniken inom databehandling och kreditbedömning. Det gör att vi kan fatta snabba besked. Dessutom blir vi mycket effektivare och behöver vi inga dyra lokaler.”

Marknaden för företagslån utvecklas snabbt. Varje månad upptäcker fler och fler småföretagare att det finns alternativ till banken.

”Det som gör Qred speciella, är att vi bara jobbar med småföretag. Inget annat. Med fokus och specialisering blir man helt enkelt bättre på det man gör. Det slutliga kvittot är att många kunder är återkommande kunder och att vi fått väldigt fina betyg av våra kunder.” säger Emil Sunvisson.

Så funkar Qred Företagslån

  • Lån upp till 250,000 kr eller mer
  • Fast månadsavgift – inga dolda avgifter
  • Jobbar endast med seriösa företagare – Inga krav på säkerhet
  • Ingen bindningstid
  • Ansök på 1 minut, utbetalning samma dag

LÄS MER OM QRED

Qred

En sida av Corporate Classifieds AB