Välrenommerad restaurang med magnifikt läge vid Göta Älv, Göteborg City

location Centrum - Göteborg - Västra Götaland

Din intresseanmälan har skickats

Mat & dryck

Prisidé

5 Mkr

Resultat

Vinst

Area

475 m2

Hyra

95634 kr/mån

Platser inomhus

350 st

Platser utomhus

350 st

Beskrivning av Välrenommerad restaurang med magnifikt läge vid Göta Älv, Göteborg City

Direkt på kajkanten i expansiva Lindholmen, med slående utsikt över Göta Älv och Lindholmens marina, finns denna mycket kompletta restaurang till förmedling.

Restaurangen är helt nyckelfärdig med allt som behövs för en varierad verksamhet. Lokalen rymmer 350 gäster inomhus samt 350 gäster utomhus på den ca 400 kvm stora terassen, vilket ger möjlighet att anordna stora evenemang. Lokalen är dessutom utrustad med en mycket avancerad ljud- och bildanläggning med fyra projektorer samt tillhörande automatiska storbildskärmar. Anläggningen sköts med enkelhet och är uppskattad för både konferensanvändning samt vid festliga tillställningar. Under våren 2022 har man dessutom haft kvällsöppet med olika mat-teman, vilket varit mycket omtyckt och lockat gäster från hela Göteborg.

Lokalen bör verkligen ses. Med sitt hörnläge är den mycket ljus, med härliga fönsterpartier mot älven samt mot marinan och det populära promenadstråket. Det vattennära läget bidrar till en mycket harmonisk atmosfär för gästerna. På andra sidan älven stoltserar skylinen vid Järntorget med hotell Draken och övriga skrapor, som tillsammans utgör en magnifik vy kvällstid. Dessutom byggs nu Masthuggskajen här - en halvö med hotell, kontor och bostäder för ytterligare 5000 personer. Från närliggande Stenpiren kan man enkelt ta sig över älven med båt på endast 6 minuter. Utöver den attraktiva båtförbindelsen finns bussförbindelser från två närliggande hållplatser med åtta olika linjer till centrala och övriga delar av Göteborg.

Lindholmen är idag ett av Europas mest expansiva tillväxtområden med flera av Sveriges mest framstående företag inom IT, fordonsutveckling, media och design representerade. Hela 36 000 personer arbetar i området, som fortsätter att växa och expandera. Karlatornet med angränsande skyskrapor byggs för fullt och ligger endast ett stenkast bort. Här byggs 2 000 nya lägenheter, hotell samt ytterligare kontor, vilket kommer att ge ytterligare 15 000 personer i området. Med tanke på närheten till företagen och de boende i området, det unika vattennära läget samt de utmärkta kommunikationerna med övriga Göteborg är detta en verksamhet som har potential för omsättning i 20-miljonersklassen.

All inredning i restaurangdelen är flyttbar, vilket ger rika möjligheter att gestalta lokalen. Då lokalen ligger längst ut på kajen störs inte heller grannar under kvällstid, vilket gör att lokalen gärna abonneras för privata fester, bröllop samt företagsevenemang med liveband.

Köket är fullt utrustat med rymliga ytor för beredning och förvaring. Förslag är att man kan ha matlagningskurser i den öppna ytan, då de stora arbetsbänkarna möjliggör denna typ av evenemang.
Till verksamheten hör en byggnad i anslutning till terassen som kan nyttjas för exempelvis glassförsäljning sommartid.

Rymligt omklädningsrum finns i anslutning till restaurangen. Fastigheten erbjuder många bekvämligheter för anställda med gratis tillgång till gym och bastu.
Möjlighet att driva café/kiosk i fastighetens lobby/lounge kan förhandlas fram med fastighetsägaren, men ingår ej i dagens avtal.
Både skalskydd (byggnadens larm) samt separat larm ingår.
Sophantering/återvinning ingår (inklusive wellpapp och glas) med hantering i stora, för fastigheten gemensamma utrymmen.
Restaurangen förfogar över två parkeringsplatser.
Notera att hyran är angiven inklusive fastighetsskatt, sophantering, vatten, värme, kyla, elektricitet samt drift av viss teknisk utrustning.

Verksamheten säljes då nuvarande ägare går i pension.

Vänligen respektera detta.
Visning sker endast via mäklare, ingen kontakt med säljare/anställda sker utan mäklaren.

F A K T A
Yta: ca 475 kvm
Hyresnivå: ca 95 600 kr/mån. Moms tillkommer. Notera att hyran är angiven inklusive fastighetsskatt, sophantering, vatten, värme och el samt drift av viss teknisk utrustning.
Tillträde: Enligt överenskommelse (rekommenderas innan julmiddagarna börjar i november-december)
Övrigt: Unikt älvnära läge med fantastiks potential för den erfarne krögaren.

Gör en trygg affär med oss! Vi är självklart registrerade och godkända hos Fastighetsmäklarinspektionen och medlemmar i Mäklarsamfundet.

HD

Håkan Demir

H Mäklare AB

Telefon: Visa nummer

  Företagslån

  “Vi vet att varje företag har unika behov och erbjuder därför anpassade finansieringslösningar med företagslån upp till 10 000 000 SEK och 60 månaders löptid”

  Ansök kostnadsfritt

  Din intresseanmälan har skickats

  Fråga Mäklaren

  HD

  Håkan Demir

  Fråga Mäklaren

   HD

   Håkan Demir

   H Mäklare AB

   Telefon: Visa nummer