Rondelltvätten i Borås

location Borås - Västra Götaland

Din intresseanmälan har skickats

Tjänsteföretag

Omsättning

2,2 Mkr

Resultat

Vinst

Beskrivning av Rondelltvätten i Borås

Rondelltvätten är Borås största ”gör det själv” tvätthall för personfordon. Anläggningen är belägen i nära anslutning till både Riksväg 40 och Borås lokala handelsplats med butiker som bl.a. Citygross, Jula, Plantagen, Arken Zoo, Swedol och Apoteket. I oktober 2022 öppnar även en ny, modern McDonalds restaurang på området. Borås Handelsplats har ca 1,5 miljoner besökare årligen varav 80–90 % av besökarna färdas med bil.

På riksväg 40 passerar ca 37 000 fordon per vardagsdygn. Vidare ansluter även Göteborgsvägen som skapar ytterligare kundpotential till tvätthallarna med ca 18 600 passerande bilar per dygn enligt Trafikverket.

Enligt prognoser förväntas antalet bilar som passerar via riksväg 40 öka under de kommande åren med 41 % dvs 48 000 fordon till år 2029, samt ytterligare ökning med 63 % till år 2040 med ett uppskattat trafikflöde på ca 55 000 fordon.

I dagsläget har verksamheten sex nya och fräscha bås som erbjuder varierande tvätt och rengöringsprogram med kemikalier som uppfyller gällande lagar och regleringar. Anläggningen är kameraövervakad för ökad trygghet och kontroll.

Anläggningen har en egenutvecklad app som till stor del styr nyttjandet av tvätten genom att användare aktiverar sin tvättstation och utföra betalning via appen. I dagsläget finns det ca 4 300 registrerade användare med en snittökning på 130 nya kunder i månaden.

Det finns stora utvecklingsmöjligheter genom en mer aktiv marknadsföring genom t.ex. app-kampanjer och samarbeten med intilliggande verksamheter.

Det finns även möjlighet att expandera med fler strategiskt placerade biltvättar på nya geografiska marknader.

Omsättningen uppgick till ca 2,2 mkr per 2021 med en EBITDA på ca 1,1 Mkr. Per Q2 2022 uppgår omsättningen till ca 1,3 Mkr med en EBITDA på ca 0,7 Mkr.

David Stenberg

Bolagsbron

Telefon: Visa nummer

  Företagslån

  “Vi vet att varje företag har unika behov och erbjuder därför anpassade finansieringslösningar med företagslån upp till 10 000 000 SEK och 60 månaders löptid”

  Ansök kostnadsfritt

  Din intresseanmälan har skickats

  Fråga Mäklaren

  David Stenberg

  Fråga Mäklaren

   David Stenberg

   Bolagsbron

   Telefon: Visa nummer