Kanotcenter Karlsnäsgården och Kanotled Ronnebyån

location Ronneby - Blekinge

Din intresseanmälan har skickats

Sport & fritidsanläggningSkönhet & hälsa

Beskrivning av Kanotcenter Karlsnäsgården och Kanotled Ronnebyån

Vill du ha ett fritt och roligt arbete där du träffar många härliga människor, i egenskap av såväl kunder som kollegor och samarbetspartners? Tycker du att beskrivningen nedan känns lockande? Hör då av dig till oss så berättar vi gärna mer och visar vår verksamhet på plats!

För ganska exakt 30 år sedan, 1992, startades kanotuthyrningen vid Karlsnäsgården och längs kanotled Ronnebyån, från Hovmantorp i Småland till Karlsnäsgården i Blekinge. Under ett ALU-projekt utvecklade Lennart Peter den 70 kilometer långa kanotleden längs ån med rastplatser, landtransporter, skyltning och kartmaterial. Inledningsvis drevs uthyrningen i föreningsregi och i början av 2010 övergick verksamheten i det egna företaget Paddelkompaniet.

Företaget har sedan det bildades omfattat två uthyrningsplatser som båda ligger i Ronneby kommun; Kanotcenter Karlsnäsgården med Kanotled Ronnebyån och Havskajak Järnavik med paddling i Blekinge arkipelag, ARK 56.

Efter många år av intensivt sommararbete känner vi ett behov av att varva ner och har därför beslutat oss för att sälja uthyrningsverksamheten vid Karlsnäsgården. Däremot vill vi behålla kajakuthyrningen i Järnavik ännu en tid och har inför säsongen 2022 valt att starta ett par obemannade kajakstationer utöver den tidigare etablerade verksamheten.

Mer utförlig information om verksamheten kan erhållas i samband med ett besök och möte med nuvarande ägare.

Sedan Paddelkompaniet tog över verksamheten har antalet aluminiumkanoter av märkena Linder och Osagian ökat från 20 till cirka 50. Därutöver finns ett stort antal paddlar och flytvästar, kanotvagnar, tält, packtunnor, drybags, stormkök, liggunderlag mm för uthyrning.

Den 5-bladiga detaljerade kartan har uppdaterats kontinuerligt, senast under våren 2022 då nya kartor trycktes.

En rymlig uthyrningslokal på ca 60 m2, belägen alldeles intill vattnet, är inredd som kanotcentral. Denna inrymmer även pentry, toalett och tvätt-/rengöringsrum med stor tvättmaskin. Lokalen hyrs via avtal med Ronneby Orienteringsklubb som arrenderar Karlsnäsgården av Ronneby kommun.

En T-formad aluminiumbrygga för att lägga i och ta upp kanoter disponeras av uthyraren.

Kanoterna förvaras på 8 låsbara metallställningar med plats för 6 kanoter på varje. Ett kanotsläp med plats för 8 kanoter finns för transport.

Kanotleden omfattar 15 rast- och övernattningsplatser där vissa arrenderas och sköts av uthyrare medan andra är privata eller föreningsdrivna. Eftersom det längs ån finns ett antal kraftstationer och forsar omfattar hela leden totalt 13 landtransporter.

Verksamheten är väl inarbetad och har stor utvecklingspotential. Sedan Paddelkompaniet tog över under 2010 har samarbete funnits med ett tyskt företag som bokar kanotturer för ungdomsgrupper.

Om företaget
Paddelkompaniet är ett familjeföretag som bedriver kanot- och kajakuthyrning med personlig service. Vi har under 30 år erbjudit friluftsupplevelser i Blekinges och Smålands vildmark till turister från framförallt Sverige, Danmark och Tyskland, men även från andra länder i Europa. Förutom kanoter och kajaker erbjuder vi även transporter, friluftsutrustning, paket med mat och boende samt kurser.

KP

Karl Persson

  Din intresseanmälan har skickats

  Fråga Mäklaren

  KP

  Karl Persson

  Fråga Mäklaren

   KP

   Karl Persson