Nå sekretessförsäljningar via vårt köparregister! Nu över 10 000 medlemmar - Du är väl med? Gå med
Annons

Fastigheter till salu

Verkstads-/lagerfastighet i Falun

 • Industri/VerkstadFastigheter
 • Plats: Falun - Dalarna
 • Area: 6025 m2
 • Tomtarea: 31115 m2
 • Adress: Källviksvägen 16
 • Postnummer: 79152

Beskrivning av Verkstads-/lagerfastighet i Falun

Kontakta Norrbryggan AB för att erhålla en komplett försäljningspromemoria med beskrivning, förutsättningar och villkor.

Pris enligt anbud, kan även säljes via AB.

Fastigheten ligger i Främby Industriområde ca 4 km sydost om de centrala delarna av Falun. Fastigheten ligger vid genomfartsleden Källviksvägen som går mellan centrum och Tallens trafikplats vid E16/50, dvs trafikleden som går mellan Borlänge och Falun. Tomten ligger utmed järnvägen mellan Falun - Borlänge och har anslutning med eget stickspår. Fastigheten är till stor del ledig för köpare att nyttjas i egen verksamhet eller för uthyrning.

Det finns två byggnader på tomten. Vid tomtens infart finns en enklare garagebyggnad som uppfördes 1983. Där finns 10 portar/fack, totalt 540 kvm, som är fullt uthyrd till sju hyresgäster.

Det finns även finns en större industribyggnad som ursprungligen uppfördes 1973 med en stor industri-/produktionshall med lastkaj för in- och utlastning. Hallen är mot öster sammanbyggd med en personal- och kontorsdel i två våningar jämte källarvåning inrymmande ett skyddsrum. Under 2006 gjordes en tillbyggnad mot norr som inrymmer en stor screenhall, lager mm. Verkstads-/lagerbyggnaden på totalt 5 485 kvm fördelat på 1 108 kvm kontor- och personalsytor i två plan och ca 4 377 kvm verkstads/lagerytor mm. Av dessa lagerytor är ca 450 kvm uthyrda med korttidsavtal för Iager/förvaring.

Den ursprungliga industrihallen från 1973 har stomme med pelarkonstruktion med pelare och takbalkar av betong alt stål och limträ. Fri takhöjd under balk i stora hallen är ca 5,3 m. Grundläggning är platta av betong. Golv är betonggolv. Fasader är täckta av siporexplank samt plåt vid lastkaj. Taket är isolerat och täckt med plåt. In- och utlastning sker dels via lastkaj mot väster från fem portar varav tre är vädertätade. Den inbyggda lastkajen kan vara tillbyggd något senare än stora hallen. Härutöver finns fem portar på marknivå som varierar mellan ca 4,3*3,3 m till ca 2,7-2,5 m. I denna byggnadsdel finns den ursprungliga värmeanläggningen med 2 st oljepannor. Uppvärmningen sker via vattenburet system kopplat till radiatorer i kontors- och personaldelar och aerotemprar mm i verkstadshallar. Kontor- och personalbyggnaden i två plan jämte delvis källarvåning har stomme av betong och fasader av siporexplank. Tak är isolerat och täkt med plåt. Fönster är tvåglas. Ventilation är mekanisk till -och frånluftssystem, som delvis är kopplad till förvämning av luften. Fastigheten är anluten till järnväg via egna industrispår till lastkajen.

Den år 2006 tillbyggda screenhallen mm mot norr är grundlagd med betonggolv och har stomme med pelarkonstruktion med pelare och takbalkar av stål. Fri takhöjd under balk är ca 4,7 m. Fasader är av sandwichelement typ paroc, med ytskikt av plåt och en kärna av isolering, på en sockel av betong. Taket är isolerat och täkt med plåt. Fasaden mot öster och infarten utgörs delvis av stora fasta fönsterpartier samt en stor port. I denna del finns mekanisk till- och frånlufts ventilation kopplad till förvärmning och återvinning. Uppvärmning via förvärmd tilluft. Mitt i screenhallen finns en avloppsränna kopplad till oljeavskiljare.

Vid tomtens infart finns en enklare garagebyggnad som uppfördes 1983. Det finns 10 portar/fack som är uthyrda till sju hyresgäster. Byggnaden har stomme av pelarstomme av limträ. Golv är asfalt. Fasad och tak är isolerade. Fasad är täkt med plåt och tak med duk. Byggnaden uppvärms via elvärme. Mitt i byggnaden finns en avloppsränna kopplad till oljeavskiljare.

Gård med körytor och p-platser är asfalterade. Vid p-platser finns motorvärmare. Delar av tomten är skogsbevuxen.

Hyra för uthyrda lokaler på ca 990 kvm uppgår till ca 580 tkr.

Tomas Berggren

Norrbryggan AB
 • Telefon: Visa nummer
 • Mobil: Visa nummer
Visa alla annonser från Norrbryggan AB

  Intresseanmälan

  Din intresseanmälan har skickats

  Säljaren har blivit meddelad om ditt intresse och återkommer till dig inom kort.

  Direktlänk: https://www.bolagsplatsen.se/a/72363

  En sida av Corporate Classifieds AB