Nå sekretessförsäljningar via vårt köparregister! Nu över 10 000 medlemmar - Du är väl med? Gå med
Annons

Fastigheter till salu

Kontors- o industrifastighet i Falun

 • Bostad Fastigheter
 • Industri/VerkstadFastigheter
 • Kontor Fastigheter
 • Plats: Falun - Dalarna
 • Priside: 4,9 Mkr
 • Area: 1778 m2
 • Kontor: 533 m2
 • Lager: 155 m2
 • Förråd: 105 m2
 • Industri: 985 m2
 • Tomtarea: 8973 m2
 • Adress: Rottnebyvägen 6-8
 • Postnummer: 79144

Beskrivning av Kontors- o industrifastighet i Falun

Kontakta Norrbryggan AB för att erhålla en komplett försäljningspromemoria med beskrivning, förutsättningar och villkor. Fastigheten säljs via aktiebolag.

Försäljningsobjektet är en kontors- o industrifastighet som ligger i Korsnäs i anslutning till Korsnäsvägen/E16/E69 mot Gävle, ca 5 km sydost om de centrala delarna av Falun.

På tomten finns även en äldre villabyggnad. På tomtens sydvästra del finns mot Korsnäsvägen/E16/E69 en vinkelbyggd kontorsbyggnad i två plan jämte delvis källare som sannolikt uppfördes i början av 1900-talet och genomgått mindre ombyggnationer på 1979-80-talet. Den har renoverades utvändigt 2016.
Denna kontorsbyggnad är mot norr sammanbyggd med en verkstadsbyggnad i ett plan som uppfördes runt 1986.

På tomtens norra del finns en äldre gul villa på 1 1/2 plan jämte källare. Villan kallas för Tornvillan och är från år 1914. Den står utan hyresgäst.

Kontors- och verkstadsbyggnaden är uthyrd till en extern hyresgäst, Strands Grafiska i Norden AB.

Den äldre kontorsbyggnaden är byggd i vinkel och grundlagd med delvis källare av betong och delvis krypgrund. Stomme är trä/timmer/stålpelare. Bjälklag är trä. Fasader är täckta av träpanel och taket med tegel och plåt. Fönster är tvåglas kopplade. Kontors- , personal- och omklädningsutrymmen är i huvudsak av äldre standard och skick. Uppvärmning sker på bv med vattenburet system kopplat till undercentral för fjärrvärme och på våning 1 tr med elradiatorer. På våning 1 tr finns i vinkelbyggnaden en kallvind som nyttjats som förråd och som inte är medräknad i areasammanställningen. Under 2016 har fastighetsägare gjort en omfattande tak- och fasadrenovering och målat om fasader och dåliga fönster samt sett över och renoverat tak och stuprör. Bla har ett plåttak bytts ut över vinkeldelen på kontorsbyggnaden.

Verkstadsbyggnaden är grundlagd med betongplatta och har stomme med pelare och takstolar av stål. Fri takhöjd u balk är ca 3,65 m. Fasad är av plåt och taket täckt med papp. Uppvärmnings sker via vattenburet system med radiatorer kopplade till undercentral för fjärrvärme. Det finns mekanisk ventilation, F och FTX system. In- och utlastnings sker via stor port mot norra fasaden.

Tomten är delvis hårdgjord med asfalterade körytor runt byggnaden. Nordvästra delen av tomten är delvis gräsbevuxen naturtomt.

En viss uppfräschningen av den charmiga gula Tornvillan med uthus som ligger på fastigheten har påbörjats. Villan är från år 1914. Taket på villan har slipats och målats. Dessutom har uthuset på gården renoverats. Byggnaden har riktats upp, tak har renoverats med ny papp, läckt under tegel och stuprör. Byggnaden är att betrakta som ett renoveringsobjekt och saknar idag koppling till vatten och avlopp. Det finns inget fungerande kök eller wc-badrum. El är av varierande kvalitet och behöver ses över. Uppvärmning har tidigare skett via ett vattenburet system kopplat till en gammal oljepanna i källaren. Detta system är delvis fri- och bortkopplat. Idag värms byggnaden vid behov av lösa elradiatorer.

Tomas Berggren

Norrbryggan AB
 • Telefon: Visa nummer
 • Mobil: Visa nummer
Visa alla annonser från Norrbryggan AB

  Intresseanmälan

  Din intresseanmälan har skickats

  Säljaren har blivit meddelad om ditt intresse och återkommer till dig inom kort.

  Direktlänk: https://www.bolagsplatsen.se/a/73735

  En sida av Corporate Classifieds AB