”Betydligt smidigare än att gå till banken”

Froda - bild

Artikel i samarbete med Froda

En ny restaurang kräver ett bra läge och ett spännande koncept. Och mycket hårt arbete. Det vet Sanna Norrbelius och Emil Hussein som precis har startat sin andra restaurang i Gävle. På restaurangen A.S – en förkortning för arab och svensk – kombinerar han lyxig snabbmat från Mellanöstern och Sverige.

 – Vi serverar svensk korv och falafel deluxe. Jordanien och Palestina har världens bästa falafel. Vi tar den till Gävle.

Emils föräldrar kom till Sverige från Jordanien, men han och syskonen är uppvuxna i Gävle. Idag är han en av veteranerna i Gävles restaurangvärld. Sedan sex år driver han och Sanna restaurangen Aktern & Fören i Gävle hamn, där de serverar pizza med bland annat lax eller vildsvinskorv. Det har varit mycket hårt – och roligt – arbete.

– Livet som restaurangägare är tufft. Men jag älskar det. Pulsen under en kväll går inte att beskriva. Men räkna aldrig med att det går bra från dag ett. Idag är Aktern & Fören rankad som Gävles fjärde bästa restaurang på Trip Advisor. Och konkurrensen är tuff. Sett till folkmängd är Gävle Sveriges restaurangtätaste stad.

Nu var Emil och Sanna redo för restaurang nummer två. Konceptet blev lyxig snabbmat från Mellanöstern och Sverige, namnet A.S – arab och svensk – och platsen Söderbacken, Gävles motsvarighet till Södermalm. Det mesta kapitalet fanns, men med kunskapen att det ofta blir dyrare än beräknat tog Sanna och Emil också ett lån hos Froda.

– Man räknar alltid fel på något sätt. Nu var vi på den säkra sidan när vi startade. Varje dag dras en liten summa på lånet. Efter sommaren kommer vi att ha betalat av allt och kommer att äga två restauranger. Det blev betydligt smidigare än att gå till en bank.

Nu planerar de för en sommarsäsong och exotiska drinkar med kaktus och fikon på restaurangen A.S. Fler restauranger och en eventuell expansion till lokalen vägg i vägg med A.S finns också på vill-göra-listan.

– Gävleborna har fortfarande inte börjat boka bord. Är det fullt på en restaurang går de vidare till nästa, så restaurangerna drar varandra här. I Gävle finns också en tradition av skickliga krögare. Både Melker Andersson och killen som startade Flippin Burger kommer härifrån.


 Froda – Smarta företagslån för smarta företagare

Trött på papperskrångel? Hos oss tar du digitalt företagslån baserat på din kortförsäljning. Du får en rättvis kreditbedömning och ett fast pris utan dolda avgifter.

Ansök här

froda

En sida av Corporate Classifieds AB