Annons

Anna sålde sitt företag för 10 miljoner kronor

När Anna Möller bestämde sig för att starta sitt konsultföretag var HR-branschen fortfarande i sin linda. När hon sålde 2008 var HR högsta mode och hon fick 10 miljoner för Kompetensslussen. Nu har hon startat ett nytt företag – och det tänker hon inte sälja.

Anna Möller från Stockholm startade upp sitt företag för att jobba mindre och kunna ta hand om sina barn. Hon hade redan från början en klar och tydlig målbild av hur det skulle se ut, med cirka 40 anställda och lika många miljoner i omsättning.

Sagt och gjort, Anna startade upp sitt konsultföretag och det växte stadigt. I och med att företaget växte var det dags att tillsätta en extern VD och skala upp bolaget. Att agera VD, försäljningschef, personalchef och städare på samma gång medförde många och långa timmar på kontoret. Anna kom i kontakt med en kund som senare blev hennes mäklare och hon bestämde sig för att det var dags att sälja.

–   ”Att bli uppköpt var en jättebra lösning, jag jobbade faktiskt kvar i fyra år och alla anställda fick följa med. Och att jag kunde ta semester utan att behöva oroa mig för att allt skulle fungera medan jag var borta var ett extra plus i kanten”, säger Anna.

Värderingen, och köpeskillingen, slutade på cirka 10 miljoner kronor efter många förhandlingar. Köpeskillingen bestod delvis av aktier i det köpande bolaget och en del var rena pengar.

Efter fyra år som anställd på bolaget hon sålde till har Anna Möller nu startat ett nytt företag i samma bransch. Peopleprovide levererar processgranskning, konsulter samt rekryterings- och HR-tjänster till både stora och små företag. Den här gången kommer hon inte att sälja företaget:

– Nej, nu är vi åtta medarbetare och det här företaget är verkligen min baby.

Läs hela artikeln här.

En sida av Corporate Classifieds AB