7 sätt att få ut det mesta av ett litet företagslån

7 sätt att få ut det mesta av  små företagslån

Artikel i samarbete med Ferratum Business

Oavsett om du är i uppstarten av ditt företag eller om du är redo att expandera krävs det kapital för att ett litet företag ska bli lönsamt. Om du inte själv har kapital att investera i ditt företag innebär det att du måste ta ut ett litet företagslån.

 Hur använder man egentligen ett lån så effektivt som möjligt? Det kan bero på hur stort samt i vilken bransch ditt företag är, men det finns några saker som du alltid bör investera i:

 1. Expandera företaget

Att expandera innebär saker som att till exempel öppna upp på ytterligare en plats eller att flytta till en bättre plats med mer fottrafik. Det kan innebära att hyra eller köpa mer lager- eller kontorsutrymme, förbättra distributionen eller expandera inom en ny marknad. Att expandera företaget kan leda till mycket stora ökningar av intäkterna.

Ett större varuhus ger rum för större lager och en större variation av varor som kan köpas in i högre volymer och till billigare priser. Att öppna en butik på ännu en plats kan dubbla inkomsterna. Att spendera mer på hyra för ett bättre läge kan ge dig tillgång till tusentals mer potentiella kunder som passerar din dörr varenda dag.

2. Lager

Om ditt företag arbetar med produktförsäljning är det en mycket viktig investering att hålla ditt lager välfyllt. Det är även viktigt att expandera ditt produktsortiment. Det går även snabbt att få avkastning på en investering genom försäljning. När du får in vinster snabbt kan du betala tillbaka lånet fort och slippa pålagda avgifter samt räntor.

Många detaljhandelsföretag använder lån för att kunna köpa lager, för har man kapitalet tillgängligt vid rätt tidpunkt kan man köpa in stora partier varor till billigare priser. Har man tillgång till kapital kan man även passa på att köpa vid reor och produkter som bara finns tillgängliga under en tidsbegränsad period.

3. Uppdatera din hemsida

Teknologi och hur vi använder det förändras ständigt. Din hemsida bör alltid vara uppdaterad för att ge dina kunder den bästa möjliga användarupplevelsen – speciellt om de köper dina varor genom sidan. Ibland är det väldigt bra att fräscha upp saker lite grann.

Det finns inte mycket som ger ett sämre intryck av ett företag än en gammal, misskött hemsida som inte fungerar. Du skulle kunna använda ditt lån för att hyra in en webbdesigner eller ett webbföretag för att ge din sida ett lyft och optimera den för att fungera felfritt med de senaste enheterna och webbläsarna.

4. Marknadsföring

När du väl har köpt ditt lager och din nya hemsida har optimerats för att sälja gäller det att folk köper dina varor. Att spendera lite pengar på att förbättra din marknadsföring och kommunikation är grundläggande för att förbättra dina vinster.

Du kan göra detta internt med bättre produktfotografier, kampanjer på sociala media, SEO och online-marknadsföring. Du kan även anlita en webbyrå som gör allt detta åt dig.

5. Anställa nya talanger

Du kan använda ett litet företagslån för att anställa mer personal. Kanske du skulle vilja jobba mer internt och sätta upp ditt eget marknadsföringsteam? Om du har investerat i en större lagerlokal, då behöver du garanterat mer lagerpersonal som kan hantera alla nya produkter.

Du kan även använda ditt lån till att förbättra din anställningsprocess och hitta de bästa personerna för ditt företag. Du kan också välja att anlita ett professionellt rekryteringsföretag för att hitta dem åt dig.

6. Driftskostnader

Det kanske är så att du måste spendera en del av ditt företagslån på nödvändiga saker som till exempel kontorsutrustning, fakturabalansering och elräkningar.

7. Refinansiering av andra skulder

Det går även att använda ditt företagslån för att refinansiera eller konsolidera andra lån till ett som har billigare ränta. Var bara försiktig att inte hamna i en skuldfälla genom att göra detta för ofta. Det är alltid bäst att betala av lån med eget kapital.

Hur du än väljer att investera i ditt företags expandering bör du alltid använda ett litet företagslån för att skapa vinster på kort sikt. Detta låter dig betala tillbaka lånet snabbt. Du kan ansöka om ett litet företagslån med Ferratum direkt. Vi vill gärna hjälpa dig att göra din företagsvision till verklighet.

Ansök här

ferratum-b

En sida av Corporate Classifieds AB