Nå sekretessförsäljningar via vårt köparregister! Nu över 10 000 medlemmar - Du är väl med? Gå med
Annons

Kapital sökes

Omtalat spelbolag söker kapital

 • Media & underhållning
 • Plats: Sverige
 • Kapitalbehov: 2-5 Mkr

Beskrivning av Omtalat spelbolag söker kapital

Prey Studios
Prey Studios har sedan starten för några år sedan arbetat med att ta fram MMA Manager, ett managerspel för mobiler och surfplattor inom den allt populärare kampsporten MMA. Företaget har länge hållit sig under radarn, men hamnade på förstasidorna för en månad sedan då det blev känt att den svenska MMA-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson investerat i företaget. Den investeringen gjordes några veckor efter att han stått på scen framför världens tech- och investerarelit på Stockholm Tech Fest som Spotify-grundaren Daniel Ek årligen anordnar.

Artikel från Breakit
Artikel från Affärsvärlden

Om spelbranschen

Spelbranschen för mobiler växer kraftigt och omsatte 37 miljarder dollar 2016. 2019 spås den öka till 52 miljarder dollar. Totalt utgör mobilspel ca 30 % av den totala spelmarknaden.

Om det första spelet

Det första spelet ut är managerspel baserat på den populära sporten MMA. Spelet går ut på att man manangerar ett stal av fighters mot berömelse och framgång.

MMA står för Mixed Martial Arts. En av de mest kända organisationerna inom sporten är UFC, Ultimate Fighting Championship. Inom spelbranschen är ”manager” spel ett känt begrepp.

På marknaden idag finns ett antal stora managerspel baserat på fotboll, en del av dessa har intäkter på 1-2 MSEK om dagen. Det finns ännu inget managerspel baserat på fighting och studion har goda chanser att lyckas med en lansering. Med starka ambassadörer såsom Alexander Gustafsson förväntas lanseringen bli mycket lyckad.


Vad som eftersöks

Studion söker mellan 1- 5 MSEK. Kapitalet skall användas för en testlansering och till att slutföra spelet. En stor del av eftersökt kapital har redan inkommit. Det finns långt gångna planer på en börsnotering under nästa år.

Janek Skoglund

Prey Studios
 • Telefon: Visa nummer
Visa alla annonser från Prey Studios

  Intresseanmälan

  Din intresseanmälan har skickats

  Säljaren har blivit meddelad om ditt intresse och återkommer till dig inom kort.

  Direktlänk: http://www.bolagsplatsen.se/a/69982

  En sida av Corporate Classifieds AB